Descoperă cele mai spectaculoase podgorii din Europa

Descoperă cele mai spectaculoase podgorii din Europa

O plimbare prin cele mai spectaculoase podgorii din Europa
O plimbare prin cele mai spectaculoase podgorii din Europa

De obicei alegem să ne petrecem vacanțele la mare, munte sau în diferite orașe cu arhitecturi interesante. Însă iubitorii de vinuri, sunt mereu în căutarea celor mai bune podgorii ascunse în ținuturi de poveste. Astăzi vom descoperi care sunt cele mai spectaculoase podgorii din Europa.

Les Sources des Caudalies – Bordeaux, Franța

După cum bine știm, Franța este deja o țară renumită pentru ale sale podgorii ce se întind falnic pe dealurile din Bordeaux. Les source des Caudalies (o comunitate formată în secolul XIV) este alegerea perfectă pentru a face o retrospectivă a tradiției viticulturii franceze.

Les Sources des Caudalies, Bordeaux - Una dintre cele mai frumoase podgorii din Europa
Les Sources des Caudalies, Bordeaux – Una dintre cele mai frumoase podgorii din Europa

Vei descoperi și înțelesul expresiei „băi vinoterapeutice” – provine de la un izvor mai puțin obișnuit ce curge pe sub fundația castelului și care are o mare concentrație de minerale. Nu se exclude nici o zi de relaxare completă la SPA-urile celor mai luxoase hoteluri din Bordeaux. Pentru a petrece o noapte în acest ținut de basm, într-una dintre cele mai spectaculoase podgorii din Europa, ai nevoie de cel puțin 200Euro/noapte.

Cameră chic din Les Source des Caudalies, Bordeaux, Franța
Cameră chic din Les Source des Caudalies , Bordeaux, Franța

L’And Vineyards – Alentejo, Portugalia

Regiunea Alentejo din Portugalia te va cuceri cu porspețimea sa, căci este renumită pentru deținerea celui mai mic grad de poluare din Europa. Te vei putea bucura de frumusețea bogatelor podgorii, într-unul dintre cele mai moderne apartamente Sky L’And, care îți permit să dormi sub cerul înstelat printr-o singură apăsare de buton. Imaginează-ți: stai pe pat întins și privești selele, inspiri un aer curat și adulmeci mireasma podgoriei. Ce poate fi mai frumos?

Podgoriile și apartamentele Sky L’And din L’And Vineyards, regiunea Alentejo, Portugalia
Podgoriile și apartamentele Sky L’And din L’And Vineyards, regiunea Alentejo, Portugalia

Marques de Risqual – Alva, Spania

Podgoria Marques de Risqual din Alva din Spania este atipică și fascinantă. Acest lucru se datorază construcțiilor arhitectului Frank Ghery care se întrezăresc din loc în loc, pe toată suprafața podgoriei. Este, poate una dintre cele mai intrigante podgorii din Europa. Dacă mai adăugăm și priveliștea oferită de cazarea futuristă, în camere accesorizate cu cele mai noi sisteme audio și video, vei fi de-a dreptul cucerit. Și va fi dragoste la prima vedere!

Podgoria Marques de Risqual din Alva și hotelul cu design futurist al acesteia
Podgoria Marques de Risqual din Alva și hotelul cu design futurist al acesteia

Herdade da Malhadinha Nova – Alentejo, Portugalia

În categoria celor mai spectaculoase podgorii din Europa se încadrează și Herdade da Malhadinha Nova, situată în aceeași regiune cu L’And Vineyards. Această podgorie aparține unei familii, care a transformat locul într-un mic paradis al iubitorilor de vinuri rafinate. Dacă vei opta să rămâi peste noapte pentru a admira acest peisaj provincial al podgoriilor, singura opțiune de cazare este un hotel cu 10 camere, micuț și liniștit.

Herdade da Malhadinha Nova - una dintre cele mai spectaculoase podgorii din Europa
Herdade da Malhadinha Nova – una dintre cele mai spectaculoase podgorii din Europa

De asemenea, te poți răsfăța în SPA-ul unității, iar în sublimul restaurant poți servi o masă delicoasă gătită de un bucătar cu stele Michelin. Punctul de atracție este însă piscina imensă de unde poți privi, în toată splendoarea sa, vasta câmpie a regiunii Alentejo.

Piscina cu vedere la câmpiile din regiunea Alentejo, Portugalia
Piscina cu vedere la câmpiile din regiunea Alentejo, Portugalia

Castello Banfi – Toscana, Italia

O dată ajuns în Toscana, vei pătrunde într-o lume de vis, un loc feeric, aproape ireal unde vei fi înconjurat de de podgorii și măslini pe o suprafață de 2.800 de hectare. În mijlocul acestui loc, se înalță triumfător Castello Banfi, unde se produce unul dintre cele mai renumite vinuri toscane. Castelul, transformat într-un hotel luxos, te va găzdui într-un cadru unic și va contribui la întregirea experienței tale pe una din cele mai spectaculoase podgorii din Europa.

Castelul Banfi amplasat în mijlocul superbei podgorii din Toscana, Italia
Castelul Banfi amplasat în mijlocul superbei podgorii din Toscana, Italia