Chongqing, orașul de pe Râul Yangtze

Chongqing, orașul de pe Râul Yangtze

Chongqing, China
Chongqing, China / Foto: www.seattlechinesegarden.org

Chongqing este cel mai mare oraș din vestul Chinei, fiind deja un centru economic al țării, cu ascensiune rapidă pe acest sector. În ultimii ani, Chongqind a devenit o rampă de lansare a turismului din vestul Chinei, fapt datorat multitudinii de obiective turistice ce pot fi explorate în cadrul orașului și în împrejurimi.

Monumentul Independenței, Chiongquing
Monumentul Independenței, Chiongquing / Foto: www.foreignpolicy.com

Monumentul Independenței

Este cu siguranță o atracție primordială în Chongqing având în vedere semnificațiile istorice pe care le are regiunea. Monumentul Independenței a fost construit în anul 1945 pentru a comemora victoria absolută obținută în fața japonezilor. Edificiul are aproape 27 de metri înălțime, fiind construit în Piața Jiefangbei, o zonă pietonală ce ocupă aproape 24 000 de metri pătrați. Regiunea este foarte populară pentru plimbări, cumpărături, divertisment și numără o multitudine de restaurante unde puteți degusta specialități din bucătăria chineză.

Sala Mare din Chiongqing
Sala Mare din Chiongqing / Foto: c14l.com

Sala Mare din Chongqing

Este considerată a fi unul dintre simbolurile orașului, fiind o clădire masivă, cu o capacitate de 4000 de persoane. Arhitecții lumii au observat mari asemănări între Sala Mare și Templul Cerului. Împrejurimile Sălii Mari au fost transformate într-un spectacol de lumină și culoare, decorațiunile și izvoarele de apă sunt evidențiate de sistemul modern de lumini.

Sculpturile Dazu au valoare incontestabilă în istoria Chinei
Sculpturile Dazu au valoare incontestabilă în istoria Chinei / Foto: www.panoramio.com

Sculpturile Dazu

Sunt o serie de statui religioase, ce au fost construite încă din secolul al VII-lea. Sculpturile Dazu sunt protejate de Patrimoniul Mondial UNESCO. Sculpturile Dazu sunt formate din peste 50 000 de statui de o valoare incontestabilă pentru istoria Chinei. Anul 1980 este momentul în care regiunea a fost deschisă vizitelor turistice și de atunci și până astăzi a devenit una dintre cele mai accesate zone din China.

Regiunea Wulong Karst oferă peisaje de vis
Regiunea Wulong Karst oferă peisaje de vis / Foto: seriouslyepicstuff.com

Regiunea Wulong Carst

Este una dintre cele mai importante atracții din jurul Chongqingului, fiind o zonă renumită pentru peisaje uimitoare și posibilitatea de a pleca în drumeții îndelungate. Zona include chei, peșteri și o faună bogată. Dealurile ertodate, stâncile, terenul pietros, cheile adânci și podurile de piatră sunt elemente care trasformă Regiunea Wulong Carst într-un peisaj de vis. Numeroase companii de turisim din Chongqing organizează excursii la Wulong Carst, așa că nu este deloc dificil să ajungeți până acolo.

Croazierele pe Râul Yangtze crează amintiri de neuitat
Croazierele pe Râul Yangtze crează amintiri de neuitat / Foto: www.chinatravelca.com

Croazierele pe Yangtze

Râul Yangtze oferă oportunitatea de a pleca într-o plimbare nesfârșită pe apele sale și este un element care va transforma vacanța în Chongqing în amintiri de neuitat. Dacă ajungi în oraș, ar fi păcat să ratezi o croazieră pe Yangtze, unica posibilitate de a obține o imagine de ansamblu a orașului.

Bucătăria chinezească este una dintre cele mai complexe
Bucătăria chinezească este una dintre cele mai complexe / Foto: www.marketwallpapers.com

Bucătăria locală

Chingqing este un oraș-port, iar acest fapt a adus influențe în specialitățile culinare locale. Mâncarea chinezeasă este deosebită și ar fi păcat să nu te delectezi cu preparatele lor. În oraș există numeroase restaurante cu specific chinez, dar dacă totuși ideea de a degusta din mâncarea chinezească nu vă surâde, trebuie să știți că există soluții. În Chongqing există o multitudine de restaurante cu specific european, fast-food-uri și este imposibil să nu găsești ceva pe placul tău.

Așadar, Chongqing este unul dintre cele mai interesante orașe din vestul Chinei, o zonă care îmbină perfect istoria cu aspectele moderne.