Vancouver, cel mai frumos oraș canadian

Vancouver, cel mai frumos oraș canadian

Vancouver, Canada
Vancouver, Canada / Foto: www.imagesarena.com

Vancouver este cea mai mare zonă metropolitană din Canada de Vest, fiind un oraș renumit pentru frumusețea sa naturală, fapt datorat amplasării între Munții de Coastă și Oceanul Pacific. Vancouver este cotat ca fiind o metropolă unde nivelul de trai este net superior față de alte regiuni ale lumii fiind, cu siguranță, și o destinație de vacanță plăcută.

Vancouver, unul dintre cele mai frumoase orașe ale lumii
Vancouver, unul dintre cele mai frumoase orașe ale lumii / Foto: stylefavor.com

Vancouver este un oraș tânăr și are o varietate de atracții și puncte de interes pentru vizitatori. Metropola este o structură complexă alcătuită atât din clădiri istorice, cât și din edificii construite după ultimele strandarde de modernizare. În cele ce urmează, vom vedea care sunt cele mai interesante atracții din Vancouver.

Stanley Park, o splendoare în Vancouver
Stanley Park, o splendoare în Vancouver / Foto: www.wallconvert.com

Stanley Park

Este, de departe, atracția primordială din Vancouver, fiind considerat a fi unul dintre primele locuri care au existat vreodată în oraș. În Stanley Park există mii de trasee potrivite pentru plimbări pe jos și cu bicicleta, plaje, priveliști magnifice. Parcul are ceva de oferit pentru fiecare turist în parte, fiind locul unde se pot practica o multitudine de activități.

Roca Siwash, un simbol în Stanley Park
Roca Siwash, un simbol în Stanley Park / Foto: judys-front-porch.blogspot.ro

Dacă ajungi în Stanley Park nu uita să treci pe lângă Roca Siwash, o formațiune devenită deja un simbol absolut al parcului. Roca are o înălțime totală cuprinsă între 15 și 18 metri și se pare că s-a format în umă cu 32 de milioane de ani. Roca Siwash este cel mai fotografiat element din Stanley Park, fiind catalogată ca fiind un mister pe Pământ.

Pinguini la Acvariul din Stanley Park, Vancouver
Pinguini la Acvariul din Stanley Park, Vancouver / Foto: metronews.ca

Acvariul din Vancouver este o locație care aduce zâmbete pe fețele vizitatorilor, fiind amplasat tot în Stanley Park. În afară de a fi o atracție turistică populară, Acvariul din Vancouver este un centru de cercetare marină, conservare și reabilitare a animalelor marine. În prezent, Acvariul găzduiește peste 300 de specii de pești, aproape 30 000 de nevertebrate, precum și 56 specii de amfibieni și reptile. De asemeni, aproximativ 60 de specii animale și păsări trăiesc la Acvariul din Vancouver.

Galeria de Artă din Vancouver
Galeria de Artă din Vancouver / Foto: designdolci.blogspot.ro

Muzeele din Vancouver

Sunt oportunitatea de a cunoaște cât mai multe aspecte cu privire la istoria orașului. În Vancouver există numeroase muzee, organizate pe domenii diferite. Dacă vreți să învățați câte ceva despre oamanii de pe coasta de vest a Canadei, atunci puteți vizita Muzeul de Antropologie, spațiu care găzduiește numeroase colecții de obiecte arheologice și materiale etnografice. Galeria de Artă din Vancouver impresionează printr-o varietate de expoziții și colecții permanente. Galeria de Artă Modernă expune lucrări ale artiștilor contemporani în timp ce Științele Lumii este locul care oferă spectacole și galerii menite să transforme știința într-o manieră de învățare distractivă pentru copii.

Plajele din Vancouver sunt o oportunitate pentru a practica activități în aer liber
Plajele din Vancouver sunt o oportunitate pentru a practica activități în aer liber / Foto: lifeinabedandbreakfast.blogspot.ro

Activități în aer liber

În Vancouver, cele mai populare activități sunt plimbările pe jos, cu rolele, cu bicicleta sau joggingul. Acestea sunt și mai plăcute dacă sunt practicate pe faleze sau chiar pe plajele din Vancouver. În zilele de vară, o mulțime de locuitori ies din case pentru a lenevi sub soarele arzător. Plaja Wreck este cea mai populară dintre toate, dar și Bay Beach este o alegere foarte bună.

Vancouver este și un oraș al clădirilor moderne
Vancouver este și un oraș al clădirilor moderne / Foto: www.americapictures.net

Așadar, Vancouver este unul dintre acele orașe specific-canadiene, un spațiu complex care poate oferi fiecăruia dintre noi o vacanță de vis.