Cesky Krumlov, lunca sinuoasă a Cehiei

Cesky Krumlov, lunca sinuoasă a Cehiei

Cesky Krumlov, Cehia
Cesky Krumlov, Cehia / Foto: de.czech-unesco.org

Cehia mai poate fi supranumită “Ţara Oraşelor Medievale”, asta pentru că pe teritoriul acesteia se regăsesc numeroase metropole cu edificii vechi, aflate la momentul actual sub protecţia UNESCO. Cesky Krumlov este unul dintre cele mai atractive oraşe medievale ale Cehei, fiind localizat în zona Boemia, în partea de sud-vest a Cehei. Metropola este străbătură chiar de Râul Vltava, Krumlov ar putea fi tradus ca şi “luncă sinuoasă”, fapt care redă perfect cursul întortocheat al râului.

Castelul Cesky Krumlov
Castelul Cesky Krumlov / Foto: www.deviantart.com

Puţin peste 13 000 de locuitori duc o viaţă de basm în Cesky Krumlov, oraşul fiind o destinaţie turistică foarte apreciată mai ales în perioada verii. Centrul metropolei, dar mai ales impunătorul castel sunt cele mai importante obiective turistice din Cesky Krumlov şi nu trebuie să le ratezi dacă ajungi în regiune. Castelul Cesky Krumlov este al doilea cel mai mare castel al Cehiei, un adevărat complex architectural care impresionează prin măreţia sa. Turnul castelului oferă cele mai frumoase privelişti asupra oraşului, iar grădinile sunt locuri amenajate pentru picnicuri, locuri unde turiştii şi locuitorii deopotrivă petrec ore întregi pentru a se bucura cât mai mult de farmecul castelului.

Teatru în aer liber
Teatru în aer liber / Foto: www.ceskykrumlov.com

Castelul Cesky Krumlov este o adevărată capodoperă arhitecturală realizată în stil baroc ce include o sumedenie de fântâni artieziene, un teatru, multe magazine cu suveniruri şi expoziţii de ceramică. După ce vei străbate grădinile castelului, chiar la capăt, vei descoperi o oază de linişte, un iaz acoperit cu raţe sălbatice, o imagine de vis.

Uimitoarea panoramă a oraşului
Uimitoarea panoramă a oraşului / Foto: www.vatera.hu

Străzile oraşului sunt cu adevărat spectaculoase, sunt înguste şi pietruite, fapt ce reaminteşte de frumoasele străduţe italiene. Cesky Krumlov este uşor de străbătut pe jos, asta pentru că în aproximativ 2 ore poţi vizita oraşul, la pas, dintr-un capăt în celălalt. În afară de Castelul Cesky Krumlov mai poţi Muzeul Regional şi Muzeul Tehnic, o fostă mină a oraşului.

Apele Râului Vltava, o oportunitate pentru turiştii dornici de aventură
Apele Râului Vltava, o oportunitate pentru turiştii dornici de aventură / Foto: www.mytripolog.com

Apele Râului Vltava sunt o oportunitate pentru turiştii dornici de aventuri, raftingul a devenit deja un sport traditional în oraş. Puteţi închiria bărci din mai multe puncte ale oraşului şi dacă ideea de a practica rafting nu vă surâde, atunci puteţi opta pentru o plimbare liniştită pe apele râului. În lunile de vară este posibil să plouă mai mult, apele devin tot mai agitate şi se poate că uneori accesul pe lac să fie interzis, din motive de prudenţă.

Străzile oraşului păstrează încă aerul medieval
Străzile oraşului păstrează încă aerul medieval / Foto: halbasus.wordpress.com

În Cesky Krumlov esxistă o multitudine de restaurante, cafenele şi baruri, toate amplasate în clădiri construite în acelaşi stil baroc care se regăseşte în tot oraşul. Restaurantele servesc, în general, preparate internaţionale şi vei primi din partea casei celebra bere cehă, renumită în lume.

Cesky Krumlov, un oraş de poveste!
Cesky Krumlov, un oraş de poveste! / Foto: www.travelrefreshment.com

Aşadar, Cesky Krumlov este o destinaţie turistică ce pare a fi desprinsă din poveşti, un loc superb unde chiar tu poţi petrece o vacanţă de vis!