Pe Pământ există o mulțime de clădiri interesante, edificii uimitoare care întrec deseori orice imaginație. Zgârie-norii sunt deja structuri obișnuite în multe orașe ale lumii, construcții ultramoderne devenite deja simboluri și în același timp puncte de reper pentru zonele în care sunt localizați. Iată care sunt 3 dintre cele mai înalte și moderne clădiri ale lumii:

Turnurile Petronas, Kuala Lumpur
Turnurile Petronas, Kuala Lumpur / Foto: www.malaysian-gate.com
3 Turnurile Petronas, gemenele din Kuala Lumpur

Turnurile Petronas sunt la momentul actual cele mai înalte clădiri gemene din întreaga lume, două structuri identice cu înălțimea de 452 de metri. Renumitele edificii au fost inaugurate cu fast pe data de 1 august 1999 și sunt la momentul actual un punct de atracție pentru vizitatorii din întreaga lume. Finalizarea grandiosului proiect a durat nu mai puțin de 7 ani, perioadă în care o mare echipă de muncitori a lucrat zi și noapte.

Cele mai înalte clădiri gemene schimbă complet orizontul
Cele mai înalte clădiri gemene schimbă complet orizontul / Foto: asiatourismportal.com

Turnurile Petronas au 88 de etaje și au fost construite în mare parte din beton armat, cu fațade din oțel și sticlă. Designul clădirilor prezintă puternice influențe islamice, motivele din sticlă reflectă trăsături ale obiectelor din religia musulmană.

Taipei 101
Taipei 101 / Foto: www.wall88.com
2 Taipei 101, simbolul perfecțiunii

Rămâne una dintre cele mai impresionante clădiri ale lumii, construită în Orașul Taipei, capital Republicii China. Taipei 101 are înălțimea de 508 metri și este primul edificiu din lume care a depășit înălțimea de 500 de metri. În Ajun de Anul Nou, în anul 2004 are loc inaugurarea fascinantei clădiri, cea care avea să devină un punct de inspirație pentru viitorii zgârie-nori.

Taipei 101, legenda orașului
Taipei 101, legenda orașului / Foto: www.jeng-ja.com.tw

Exteriorul clădirii este înfrumusețat de sticla colorată în nuanțe de verde și albastru, dar Taipei 101 este un adevărat spectacol în timpul nopții, atunci când lumini multicolore schimbă total aspectul edificiului. Cifra 101, ce face parte din denumirea construcției, nu a fost aleasă la întâmplare, ci are mai multe semnificații. Numărul 100 este considerat a fi, în cultura locală, simbolul perfecțiunii, dar 101 este mult mai mult decât atât, subliniază ideea de a merge înainte, de a avea aspirații înalte și a le atinge.

Burj Khalifa
Burj Khalifa / Foto: hdwallpapervault.com
1 Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire construită de om

Este cea mai înaltă clădire construită vreodată de om, o structură grandioasă ce măsoară nu mai puțin de 828 de metri înălțime. Fabuloasa structură se află în Dubai și este deja un simbol acestei destinații de vacanță renumită în întreaga lume. Costul total al proiectului s-a ridicat la 1,4 miliarde de dolari, iar clădirea a fost inaugurată oficial în anul 2010 și a uimit întreaga suflare umană.

Burj Khalifa, vedere aeriană
Burj Khalifa, vedere aeriană / Foto: www.piccry.com

Interiorul este structurat în 900 de apartamente de lux, marea majoritate sunt deja închiriate în ciuda prețurilor destul de piperate. La etajul cu numărul 124 se află o platformă de observație, locul ce oferă priveliști încântătoare asupra întregului oraș. De la 425 de metri Dubaiul pare o miniatură, dar chiar și așa experiența este una inedită!

Care este cea mai spectaculoasă clădire din lume?