Este situat în Marne-la-Vallee, oraş nou aflat în zona de est a Parisului. Disneyland este o staţiune de vacanţă şi relaxare, un complex uriaş ce cuprinde două parcuri tematice(Disneyland Paris şi Walt Disney Studios), un centru comercial, şapte hoteluri, spaţiu de mese şi divertisment. Deschiderea sa a avut loc la 12 aprilie 1992, fiind un moment controversat, multe personalităţi franceze exprimându-şi opoziţia. Cu toate acestea, astăzi Disneyland se bucură de aproximativ 15 milioane de vizitatori anual, peste 250 de milioane de oameni l-au vizitat de la deschidere şi până în prezent, fiind una dintre marile atracţii turistice ale lumii.

Personaje Disney, mult îndrăgite de copii
Personaje Disney, mult îndrăgite de copii

Disneyland Paris este un mix între distracţie, relaxare, adrenalină, o fabrică de bucurie şi zâmbete pentru copii şi adulţi deopotrivă. Vizitarea parcului Disneyland rămâne cu siguranţă cea mai plăcută amintire din copilărie mai ales pentru cei mici. Întâlnirea cu personajele preferate(Mickey Mouse, Goofy, Donald, Alice în Ţara Minunilor, Winnie şi mulţi alţii) este un eveniment marcant, în sensul bun al cuvântului.

Dacă ajungi la Disneyland Paris este vital să cunoşti cele mai importante şi spectaculoase obiective ale parcului, mai ales dacă nu ai la dispoziţie prea mult timp de vizitare. Oricum ar fi, nici o zi şi nici o săptămână nu sunt îndeajuns pentru a explora fiecare colţ din parc. Iată care sunt cele mai speciale obiective din Disneyland Paris:

Main street, Disneyland
Main street, Disneyland

Main street începe chiar de la intrarea în parc, fiind strada principală a acestuia. Este locul care te introduce brusc într-o lume de basm, prezenţa costumelor multicolore, dulciurile şi jucăriile cu temă specifică aduc o contribuţie majoră acestui fapt. Aici este zona cea mai buna pentru cei ce doresc să vadă Marea Paradă şi locul în care mereu un personaj Disney dă autografe.

Adventureland
Adventureland

Adventureland prezintă o mare atracţie mai ales prin spectacolul “Piraţii din Craibe” fiind destinat celor care au spirit de aventură şi îşi doresc senzaţii tari. Mountain-russe-urile de aici sunt o adevărată provocare, alături de plimbarea prin Parcul cu Surprize.

Discoveryland
Discoveryland

Discoveryland este unul dintre locurile preferate de micuţi şi una dintre cele mai aglomerate zone din parc. Atracţia maxima o reprezintă cursele de maşini de epocă, spectacol la care se formează rânduri interminabile.

Fantasyland este secţiunea de parc în care au loc diverse spectacole tematice, muzică şi dansuri cu păpuşi, zâne îmbrăcate în costume fabuloase. Este din nou un loc preferat al copiilor, care evadează total, pentru câteva clipe, din lumea reală şi se transpun în piela personajelor.

Frontierland este zona vestită pentru croaziera cu vaporul pe lac, de unde poţi admira fântânile arteziene şi o privelişte de ansablu a parcului.
Parcul Walt Disney Studios este un sector preferat la băieţilor, activităţile de aici nefiind prea pe gustul fetiţelor. Walt Disney Studios este un uriaş platou, o lume a filmului şi a protagoniştilor preferaţi. Efectele speciale şi personajele sunt cele care compun întreaga atmosferă.

Disney Dreams
Disney Dreams

Nu trebuie să ratezi sub nici o formă parada Disney, eveniment ce are loc în fiecare zi începând cu ora 17 şi este momentul în care binecunoscutele personaje se alătură într-o defilare impresionantă. Ora 22 este o adevărată explozie de culoare, artificii, muzică şi coincide cu închiderea parcului, evenimentul fiind cunoscut sub numele de Disney Dreams.

Perioada Sărbătorilor de iarnă este un moment favorabil pentru vizitarea parcului. Întreaga zonă se îmbracă în haine de sărbătoare, decoraţiunile dintre cele mai originale şi diverse transformă Disneyland Paris într-un real spectacol.