Cascada Angel, Îngerul Venezuelei

Cascada Angel, Îngerul Venezuelei

Cascada Angel, Venezuela
Cascada Angel, Venezuela

S-a format în Venezuela şi este cea mai înaltă cascadă neîntreruptă din lume, cu o înălţime de 979 de metri, formându-se pe râul Gauja. Prima persoană care a zburat deasupra cascadei a fost un aviator de origine americană, pe numele lui Jimmie Angel care a ajuns aici în anul 1937. De aici provine numele căderilor de apă, a căror identitate devine cunoscută de la mijlocul secolului al XX-lea. La data de 2 iulie 1960 curajosul aviator moare, iar cenuşa sa este împrăştiată peste apele cascadei.

Cascada Angel, Venezuela
Cascada Angel, Venezuela

Situată în regiunea Gran Sabana a Venezuelei, Cascada Angel şi peisajul din împrejurimi sunt un spectacol în sine. Zona este plină de pajişti infinite, pe alocuri păduri dese, munţi joşi şi sute de specii de orhidee. Varietatea plantelor conduce automat spre o faună pe măsură. Teritoriul din jurul Cascadei Angel ascunde numeroase maimuţe, vidre, jaguari, pume, reptile, porci spinoşi şi multe alte specii de animale deosebite.

Apele Cascadei Angel permit plimbări cu diverse ambarcaţiuni fapt care oferă o altă perspectivă asupra peisajului. Să te afli pe Cascada Angel este o senzaţie nemaipomenită care oferă o satisfacţie imensă. Excursiile pe apă sunt permise numai dacă factorii externi permit acest lucru. Atunci când debitul apelor este scăzut puteţi înota în piscina care se formează în punctul inferior al căderilor de apă. Cascada Angel rece ca gheaţa şi vuietul puternic cresc energia, dar şi adrenalina.

Cascada Angel, Venezuela
Cascada Angel, Venezuela

Excursiile prin regiunile înconjurătoare Cascadei Angel îţi oferă posibilitatea de a privi o imagine detaliată a peisajelor uimitoare ale zonei. Aceste activităţi se adresează turiştilor curajoşi care nu îşi pierd cumpătul în faţa diverselor animale sălbatice. Totuşi aceste plimbări se practică în grupuri organizate şi, în general, nu s-au creat nici un fel de situaţii neplăcute.

Cascada Angel, Venezuela
Cascada Angel, Venezuela

Climatul Cascadei Angel este structurat pe două sezoane principale. Primul dintre ele este sezonul umed care se manifestă cu precădere între lunile octombrie şi aprilie. Ploile sunt dese şi abundente, iar debitele Cascadei Angel cresc atât de mult încât nu sunt permise activităţile pe apele sale. Sezonul uscat este specific intervalului dintre lunile mai-septembrie, atunci când ploile sunt destul de rare şi neînsemnate cantitativ. Fiecare perioadă din an are avantaje şi dezavantaje. Puteţi vizita Cascada Angel pe ploaie, dar o puteţi admira la “capacitate maximă” sau puteţi veni în sezonul uscat când se pot desfăşura diverse activităţi deosebite. Alegerea stă în preferinţele fiecăruia.

Cascada Angel, Venezuela
Cascada Angel, Venezuela

Cascada Angel nu a atras doar atenţia turiştilor din întreaga lume, ci şi a producătorilor Disney. Căderile de apă apar într-un film de animaţie Disney din anul 2009 şi, deşi a fost numită “Cascada Paradisului”, priveliştea este inconfundabilă.

Cascada Angel, Venezuela
Cascada Angel, Venezuela

Cascada Angel este cu siguranţă atracţia de top a Venezuelei, însă pentru a ajunge aici este nevoie de efort fizic şi financiar. O călătorie până la frumoasa cascadă este destul de costisitoare, zona este greu de accesat din cauza faptului că este situată într-o jungle. Toate sacrificiile rămân în umbra apelor care cad la infinit de mii de ani şi îşi vor continua cursul pentru totdeauna.