Vorarlberg este o zonă muntoasă din Austria, regiune care se află la granița cu Germania, Elveția și Liechteistein. Apropierea de toate aceste țări a făcut ca Vorarlberg să fie un mix interesant de culturi, un loc care se bucură de cele mai înalte standarde în ceea ce privește nivelul de viață din Austria. Din punct de vedere turistic, zona este o destinație renumită pentru peisajele sale de vis, , pentru multiplele facilități oferite turiștilor, dar și pentru o sumedenie de activități captivante pe carte vizitatorii le pot practica în regiune.

Lacul Lecknersee, Vorarlberg
Lacul Lecknersee / Foto: www.panoramio.com

În Vorarlberg există numeroase lacuri de acumulare, înființate în principal pentru a produce energie și pentru alimentarea cu apă a zonei. Alpii protejează aceste lacuri cu înălțimile lor, cel mai înalt punct din Vorarlberg este Piz Buin al cărui vârf stâncos ajunge la 3312 metri.

Priveliștea din Vorarlberg este superbă!
Priveliștea este superbă! / Foto: www.vorarlberg.travel

Se pare că prima așezare umană din Vorarlberg a fost fondată în anul 500, înainte de Hristos și din acest moment au existat numeroase lupte cu scopul de a cuceri frumoasa regiune. Astăzi, Vorarlberg este o zonă liniștită și pare că aceste momente zbuciumate nici nu ar fi existat vreodată.

Snowboardingul pare a fi destul de distractiv
Snowboardingul pare a fi destul de distractiv / Foto: www.turismin.ro

Vorarlberg este o destinație turistică caracterizată de varietatea peisajelor și diversitatea activitățillor sportive. Vorarlberg este ca un labirint alpin, o zonă unde potecile montane sunt nesfârșite. Regiunea este destinația de vacanță perfectă atât în timpul verii cât și iarna. Ciclismul montan, ski-ul, patinajul, snowboardingul sunt doar câteva dintre activitățile pe care turiștii le pot practica în Vorarlberg. De asemeni, pe tot parcursul anului există numeroase evenimente culturale, inclusiv carnavalul organizat spre sfârșitul iernii.

În Vorarlberg există numeroase companii care oferă lecții de ski
În Vorarlberg există numeroase companii care oferă lecții de ski / Foto: mateera.s-hotels.com

Vorarlberg este una dintre cele mai moderne stațiuni turistice din Austria și chiar din întreaga lume. Zona este dotată cu pârtii de ski amenajate după ultimele standarde, instalații de zăpadă artificială, sisteme de iluminare nocturnă, plase de protecție. În Vorarlberg pârtiile sunt structurate în funcție de gradul de dificultate al traseului, astfel există zone pentru începători, dar și pentru experimentați. Numeroase companii oferă lecții de ski și pun la dispoziție echipamente complete pentru practicarea acestui sport. În Vorarlberg, chiar și copilul dumneavoastră poate să învețe să skieze și, de ce nu, zona poate deveni primul loc în care ați skiat vreodată.

Plimbări cu telecabina în Vorarlberg
Plimbări cu telecabina în Vorarlberg / Foto: www.snowplaza.nl

Dacă sporturile nu sunt pe placul vostru, atunci vă puteți orienta spre alte activități interesante. De exempu o puteți lua la pas pe potecile montane din Vorarlberg, astfel veți avea parte de clipe relaxante și veți explora cât mai mult din frumusețile regiunii. O plimbare cu telecabina oferă priveliști o imagine de ansamblu a stațiunii și după minutele petrecute în aer este posibil să planificați deja următoarea vacanță în Vorarlberg.

Vorarlberg, primăvara
Vorarlberg, primăvara / Foto: www.panoramio.com

Așadar, Vorarlberg este una dintre cele mai frumoase stațiuni montane din lume, un loc de poveste, cadrul perfect pentru a petrece o vacanță de vis, printre munți.