Thassos, insula de smarald a Greciei

Thassos, insula de smarald a Greciei

Thassos, insula de smarald a Greciei
Thassos, insula de smarald a Greciei / Foto: www.aliki-thassos.com

Thassos este una dintre cele mai frumoase insule grecești, o zonă cu plaje întinse, ape cristaline scăldate permanent de razele soarelui. Insula Thassos este situată în nordul Mării Egee și este una dintre cele mai dezvoltate insule din punct de vedere turistic. Turiștii pot alege să petreacă o vacanță plină de viață și energie sau se pot orienta spre un concediu relaxant și linilștit pentru că Thassos se pliază pe ambele stiluri.

Plaja Pefkari, Insula Thassos
Plaja Pefkari, Insula Thassos / Foto: www.worldalldetails.com

Insula Thassos este alcătuită din mai multe sate mici, plaje cu nisip fin și ape limpezi. Regiunea este locul care expune aspecte ale vieții grecești și veți putea cunoaște îndeaproape câte ceva din obiceiurile poporului. Cercetările arată că Insula Thassos a fost locuită încă din Preistorie, multe așezări umane au locuit perioade mai lungi sau mai scurte pe insulă, de aceea Thassos este un mix interesant de culturi.

Thassos, una dintre cele mai frumoase insule grecești
Thassos, una dintre cele mai frumoase insule grecești / Foto: www.skyscrapercity.com

Așa cum era de așteptat, atracția primordială pentru turiști o reprezintă plajele și apele de cristal, motive întemeiate pentru care turiști de pretutindeni aleg o vacanță în Thassos. Apele Mării Egee sunt o oportunitate pentru turiști, care fie vor să se răcorească într-o zi toridă, fie își doresc să practice diverse activități pe apă și să aibă amintiri de neuitat. Scufundările, plimbările cu yacht-ul sau cu diverse ambarcațiuni sunt activități îndrăgite de turiști. Adâncurile Mării Egee dezvăluie o altă latură a Insulei Thassos, un mediu nou, necunoscut, poate chiar imprevizibil. Fauna și flora maritimă sunt deosebite, așa încât dacă ai destul curaj alege o sesiune de scufundări.

O frumoasă lagună în Insula Thassos
O frumoasă lagună în Insula Thassos / Foto: globetraveling.com

În regiunea Thassos există numeroase companii de turisim ce organizează plimbări cu diverse ambarcațiuni și chiar mici excursii în împrejurimi. Insula Thassos ca și ansamblu crează o imagine de vis pe care o vei putea obține numai dacă vei alege să plutești pe valurile mării într-o ambarcațiune confortabilă.

Muntele Ipsarion
Muntele Ipsarion / Foto: majorcaforum.forumsmotion.com

Terenul în Insula Thassos este predominant muntos, fără golfuri adânci sau peninsule semnificative. Cel mai înalt vârf este Ipsarion, cu dimensiunea de 1205 metri. Pădurea de pin este principala vegetație a munților și crează un cadru opus de plajele cu nisip auriu. Iubitorii drumețiilor se pot aventura pe potecile stâncoase ale munților, dar trebuie să se pregătească să depună un efort considerabil pentru că nu este ușor să înaintezi printre pietrele abrupte. Dacă treceți peste acest impediment, trebuie să știți că experiența este una deosebit de plăcută.

Insula Thassos, locul perfect pentru a petrece o vacanță reușită
Insula Thassos, locul perfect pentru a petrece o vacanță reușită / Foto: www.guideforgreece.com

Dacă ajungi în Insula Thassos ar fi o idee bună să cumperi câteva produse naturale pe care locuitorii le fabrică în gospodăriile lor de sute de ani. Uleiul de măsline sau celebrele măsline Throuba pot fi cumpărate din Insula Thassos la prețuri foarte mici. Deseori locuitorii le ambalează frumos, așa încât poți alege și pentru cei dragi câteva produse.

Așadar, Insula Thassos este una dintre cele mai frumoase insule grecești, locul prefect pentru a petrece o vacanță reușită.