Las Vegas, locul cu cele mai multe cazinouri pe metru pătrat, oaza de culoare și lumină din mijlocul desertului, capitala mondială a entertainmentului. Spuneți-i cum vreți însă acesta este un oraș care nu doarme niciodată, căci în Las Vegas vii să te distrezi. Iar distracția este ceea ce a propulsat fostul orășel din Nevada la randul de vedetă internațională. Căci, să fim sinceri, cine nu a auzit de Vegas?

las-vegas 3Începuturile a ceea ce urma să devină strălucitorul Las Vegas, se pierd la începutul secolului trecut când localitatea a primit oficial rangul de oraș la data de 15 mai 1905. Însă nu vă închipuiți că de pe atunci locul gemea de cazinouri și hoteluri. Dimpotrivă, spre finele anilor 1800, zona începuse să devină populară printre pionierii Vestului iar după ce aici a fost introdusă calea ferată, Las Vegas-ul a devenit un popular popas pentru toți cei ce doreau să își încerce norocul în zonă.

 las-vegas 6

În ciuda faptului că Nevada este în mare parte o regiune uscată, deșertică, odată cu realizarea Barajului Hoover, tot mai mulți americani au început să vină aici, fie ca turiști fie pentru a se stabili definitiv în aceste locuri. Iar după legalizarea jocurilor de noroc în 1931, în Las Vegas au început să apară și primele cazinouri.

 las-vegas 7

Totuși, abia în anii ’40 orașul s-a dezvoltat masiv, în cea mai mare parte datorită oamenilor de știință și personalului detașat aici pentru proiectul Manhattan, prima bombă nucleară a Statelor Unite. Însă datorită oportunităților majore de aici, numeroși capi ai familiilor mafiote americane au investit bani frumoși, ridicând stabilimente și cazinouri, unele rezistând până în ziua de azi.

 las-vegas 2

Interesant este ca cea mai cunoscută arteră din Las Vegas, The Strip, nu se găsește nici măcar în oraș ci în comunitățile învecinate Paradise și Winchester, lucru ce a făcut ca după 1990, municipalitatea orașului să caute noi soluții pentru revitalizarea unui Las Vegas din ce în ce mai puțin interesant pentru turiști. printre cele mai cunoscute complexe turistice de aici se numără hotelurile-cazinou Venetian, Bellagio, MGM Grand și Caesars Palace (plus multe altele) toate oferind condiții de lux pentru cazare și spații impresionante pentru pariuri și jocuri de noroc.  Însă tot aici au loc anual și numeroase convenții legate de lumea jocurilor video, de variate francize cinematografice sau de alte puncte de interes general.

 las-vegas 5

Oraș spectacol sau cel mai spectaculos oraș din Nevada, Las Vegas nu atrage doar prin numeroasele sale cazinouri, cluburi și hoteluri de lux ci și printr-o mai puțin cunoscută viață culturală. Aici există câteva muzee tematice speciale, dintre care se merită să menționăm The Neon Museum sau The Las Vegas Museum of Organized Crime and Law Enforcement. Dar tot aici întâlnim și expoziții mai conservatoare cum ar fi the Las Vegas Natural History Museum sau the National Atomic Testing Museum, ultimul fiind dedicat testelor făcute aici în anii 40, 50 și 60.

 las-vegas 4

Alaturi de Route 66 dar și de alte zone ce s-au dezvoltat masiv în deceniile de după cel de-al Doilea Război Mondial, Las Vegas reprezintă o pagină importantă din istoria Statelor Unite ale Americii și o destinație turistică de excepție.