Jakarta, capitala Indoneziei

Jakarta, capitala Indoneziei

Jakarta, Indonezia
Jakarta, Indonezia / Foto: http://www.skyscrapercity.com

Jakarta este capitala Indoneziei, un oraș mare, plin de viață structuat pe mai multe cartiere. Fiecare dintre ele este constituit din obiective turistice interesante, o multitudine de restaurante luxoase și o viață de noapte înfloritoare. Jakarta este cel mai mare oraș din Indonezia, situat la nord-vest de Insula Java. Cultura indoneziană este splendidă, iar Jakarta este locul care dezvăluie cel mai mult din obiceiurile și tradițiile acestui popor minunat. Locuitorii sunt prietenoși și ospitalieri, astfel veți putea afla chiar de la ei secretele ascunse din Jakarta.

Multe dintre clădirile orașului au fost construite în ultimii ani
Multe dintre clădirile orașului au fost construite în ultimii ani / Foto: http://hqwide.com

Jakarta este un oraș supraaglomerat și va fi destul de dificil să te deplasezi dintr-o parte în alta. Traficul este năucitor, deseori se formează blocaje în trafic, iar peisajul general arată destul de haotic. Dincolo de aceste aspecte, Jakarta este o metropolă splendidă, mare parte din edificiile sale fiind ultra-moderne. Totuși, istoria zonei va rămâne vie pentru totdeauna prin intermediul multitudinii de muzee care populează capitala indoneziană. Muzeul de Istorie, Muzeul Național sau Galeria Națională de Artă sunt doar câteva dintre ele, locuri unde sunt expuse fel de fel de obiecte interesante.

Moscheea Istiqlal, Jakarta
Moscheea Istiqlal, Jakarta / Foto: http://www.madaniwallpaper.com

Prezența lăcașelor de cult subliniază încă o dată legătura spirituală dintre om și divinitate, biserici și moschei regăsindu-se din belșug în Jakarta. Istiqlal este cea mai mare moschee din Asia de Sud-Est, fiind locul care poate primi în același timp peste 120 000 de credincioși. Moscheea Istiqlal a fost construită pentru a comemora independența indoneziană, iar cuvântul „istiqlal” este de origine arabă și înseamnă independență. Moscheea a fost deschisă publicului pe 22 februarie 1978 și de atunci și până astăzi ușile sale au fost deschise milioanelor de vizitatori din întreaga lume. Pe lângă Moschhea Istiqlal mai poți vizita și Catedrala din Jakarta, o construcție impunătoare, locul unde se roagă zi de zi zeci de credincioși.

Insula Păsărilor, un loc unic
Insula Păsărilor, un loc unic / Foto: http://lollitop.blogspot.com

Păsările ocupă un loc aparte în cultura indoneziană, așa încât există numeroase zone unde păsări tropicale pot fi admirate în toată splendoarea lor. Insula Păsărilor este una dintre cele o mie de insule ale Indoneziei, locul unde natura poate fi admirată în cel mai frumos mod cu putință. Insula era odată un loc destul de pustiu, dar astăzi sute de oameni ajung pe tărâmul păsărilor din dorința de a căuta liniștea și relaxarea. Sute de specii de păsări exotice înfrumusețează zona, iar turiștii sunt bucuroși că le pot admira.

Jakarta, un oraș splendid!
Jakarta, un oraș splendid! / Foto: http://www.luxuryestate.com

În zilele de week-end, locuitorii obișnuiesc să ia masa la restaurant, să lenevească pe terasele orașului sau să se relaxeze în parcurile din Jakarta. Badmintonul pare a fi sportul lor preferat, dar și sălile de bowling sau de cinema se supraaglomerează. Jakarta este unul dintre cele mai frumoase orașe ale lumii, o metropolă cu o energie aparte, unică prin cultura sa. Anual, milioane de turiști din întreaga lume vizitează capitala indoneziană și rămân uimiți de frumusețile metropolei.