Grasse, Capitala mondială a parfumurilor

Grasse, Capitala mondială a parfumurilor

Grasse, Franța
Grasse, Franța / Foto: http://www.globeimages.net

Grasse este o mică localitate din Alpii Maritimi, de pe Riviera Franceză, o zonă unde toți iubitorii de parfumuri și-ar dori să se afle măcar o dată în viață. Orășelul este localizat într-o regiune splendidă și a obținut numeroase premii, ultimul dintre ele a fost câștigat la categoria „Cel mai interesant oraș de artă și istorie”.

Străduțele înguste sunt zone perfecte pentru plimbări
Străduțele înguste sunt zone perfecte pentru plimbări / Foto:

Grasse este localizat pe un deal nu foarte abrupt, dar chiar și așa zona oferă priveliști uimitoare, chiar spre Cannes și Antibes. Satele din jur par a fi desprinse din povești, fiind zone liniștite cu un farmec aparte. Grasse și împrejurimile păstrează acea atmosferă specifică timpurilor străvechi, zonele nefiind atinse de cerințele marilor celebrtăți care au case de vacanță în unele sate franceze.

Parfumeria Fragonard, locul unde iau naștere mii de miresme îmbietoare
Parfumeria Fragonard, locul unde iau naștere mii de miresme îmbietoare / Foto: http://fr.wikipedia.org

Orășelul Grasse este renumit în întreaga lume ca fiind “Capitala mondială a parfumurilor”, aceste este și motivul principal pentru care, anual, milioane de turiști de pretutindeni ajung în regiune. În Grasse există numeroase parfumerii, locuri unde sunt fabricate cu măiestrie cele mai calitative parfumuri de pe piață. Orice persoană iubește parfumurile, iar în Grasse există oportunitatea de a vizita locurile unde iau naștere aceste arome sofisticate. Galimad, Fragonard sau Molinard sunt câteva dintre fabricile de parfumuri din Grasse, le poți vizita și poți afla mult mai multe aspecte cu privire la istoria miresmelor îmbietoare pe care le folosim zilnic.

Zeci de sticluțe cu design elegant așteaptă să fie luate acasă
Zeci de sticluțe cu design elegant așteaptă să fie luate acasă / Foto: http://thestyleandtravel-journals.blogspot.com

Farbricile de parfumuri din Grasse permit o multitudine de facilități, totul pentru a satisfice toate curiozitățile turiștilor. Vizitatorii își pot fabrica propriul parfum și pot participa activ la întregul process, de la culesul plantelor până la îmbutelierea prețiosului elixir. În Grasse poți vedea și Galimard Parfumerie locul care furnizează Curții Regale diverse creme și parfumuri. În interiorul fabricilor mai poți vedea obiecte rare, foarte vechi, dar și Muzeul Internațional de Parfumuri deschis în anul 1989. Exponatele din interior furnizează informații cu privire la evoluția tehnicilor utilizate în crearea pafumurilor.

Catedrala din Grasse
Catedrala din Grasse / Foto: http://commons.wikimedia.org

Orășelul în sine este o zonă foarte plăcută, cu străduțe înguste și clădiri vechi. Catedrala din Grasse poate fi considerate un punc de reper, fiind un edificiu fondat în secolul al XI-lea. În interior se află trei opera interesante pictate de către un artist francez care s-a născut chiar în Grasse. Turnul Saracen este cel mai înalt edificiu din oraș, având o înălțime totală de 30 de metri. Cea mai mare parte a construcțiilor din oraș sunt din piatră, iar acest aspect nu face decât să confere zonei un aer aparte.

În centrul orășelului există câteva mini-terase unde te poți relaxa
În centrul orășelului există câteva mini-terase unde te poți relaxa / Foto: http://europe-in-pictures.blogspot.com

Așadar, Grasse este locul pe care fiecare dintre noi ar trebui să-l vizităm măcar o dată în viață pentru a vedea procesul misterios prin care ia naștere un produs pe care îl folosim zilnic, parfumul.