Pe Pămât există locuri uimitoare, ciudate şi cu nume înspăimântătoare, iar Cele 9 Iaduri de pe Insula Kyushu din Japonia fac parte din această categorie. Beppu este o zonă geotermală foarte activă, aproximativ 2800 de izvoare produc cantităţi uimitoare de apă clocotită. Cu siguranţă acest mic oraş de 140 000 de locuitori nu s-ar fi aflat pe harta turistică a lumii în absenţa activităţii geotermale din zonă.  Este al doilea cel mai mare producător de apă geotermală din lume, iar unele dintre iazuri şi cascade sunt cu adevărat spectaculoase.

Oniishibozu Jigoku- Iadul cu Noroi, poate cel mai spectaculos dintre toate
Oniishibozu Jigoku- Iadul cu Noroi, poate cel mai spectaculos dintre toate

Acum 30 000 de ani în urmă, un vulcan activ a provocat activitatea geotermală din zonă. Vulcanul a erupt iar magma subterană a ieşit la suprafaţă. După ce apele de ploaie au ajuns în sol, ies la suprafaţă şi pătrund în magma rezultată în urma erupţiei vulcanice. În momentul în care apele ajung în sol absorb diverse minerale ce conferă aspecte deosebite iazurilor formate. Se spune că este nevoie de apoximativ 30 de ani pentru ca apa de ploaie să iasă la suprafaţă şi să devină izvor termal.

Iadurile sunt o renumită atracţie turistică în Japonia, însă, din păcate în afara ţării sunt mai puţin cunoscute. Nouă dintre aceste iazuri au nume proprii şi fiecare se remarcă prin unicitate datorită varietăţii de culori provenite de la mineralele din adâncuri. Apele celor 9 Iaduri nu pot fi atinse, având temperaturi cuprinse între 50 şi 99,5 grade Celsius. Cele mai deosebite dintre ele sunt:

Umi Jigoku, Iadul Mării
Umi Jigoku, Iadul Mării

Umi Jogoku- Iadul Mării

Este poate cel mai frumos din Iaduri, fiind un iaz albastru cu ape fierbinţi. S-a format acum 1300 de ani şi pe lângă frumuseţea sa mai este renumit pentru budinca Jigoku pregătită chiar la aburii apelor clocotite. Apele iazului sunt înconjurate de grădini spaţioase, şi un lac pe care plutesc flori de lotus, atât de mari încât pe frunzele lor pot fi transportaţi copii mici.

Oniishibozu Jigoku, Iadul cu Noroi
Oniishibozu Jigoku, Iadul cu Noroi

Oniishibozu Jigoku- Iadul cu Noroi

Denumirea sa vine de la bulele de noroi care clocotesc neîncetat. În afară de bazinul de noroi, zona dispune de o mică piscină pentru picioare cu ape limpezi. Adiacente iazului de noroi sunt băile publice din zonă cu mai multe piscine potrivite şi pentru înot.

Oniyama Jigoku, Iadul Monştrilor
Oniyama Jigoku, Iadul Monştrilor

Oniyama Jigoku- Iadul Monştrilor

Este poate cel mai înfricoşător dintre toate. În apele unui bazin alăturat sunt crescuţi numeoşi crocodili, tocmai pentru a contura şi mai mult ideea de loc înspăimântător. Faptul că un număr mare de crocodili agresivi trăiesc la un loc a dus la incidente mai puţin plăcute. Crocodilii se rănesc între ei până la formarea unor răni deschise, imaginea nefiind pe placul turiştilor. Mare parte dintre aceştia şi-au arătat nemulţumirea faţă de acest aspect.

Chinoike Jigoku, Iadul de Sânge
Chinoike Jigoku, Iadul de Sânge

Chinoike Jigoku- Iadul de sânge

Este cel mai fotogenic dintre toate Iadurile, apele sale roşii care clocotesc continuu oferă o imagine inedită a naturii. În zonă se află şi un magazin mare de suveniruri şi obiecte tradiţionale.

Shiraike Jigoku, Iadul Alb
Shiraike Jigoku, Iadul Alb

Shiraike Jigoku- Iadul alb

Denumirea sa provine de la apele lăptoase de culoare alb-crem. Iazul ce fierbe, înconjurat de frumoasele grădini japoneze crează o confuzie şi nu reuşeşti să-ţi dai seama dacă te afli în Rai sau în Iad.

Yama Jigoku, Iadul Muntelui
Yama Jigoku, Iadul Muntelui

Yama Jigoku- Iadul Muntelui

Este constituit din iazuri mici care răspândesc peste tot aburii apelor fierbinţi. Aici, apele sunt colorate în cărămiziu. Este o zonă plăcută şi datorită grădinii zoologice din regiune care adăposteşte numeroase animale: cimpanzei, hipopotami, păsări cu penaj multicolor şi multe altele.

Aşadar, Cele 9 Iaduri ale Japoniei formează o destinaţie turistică unică şi inedită, apele spectaculoase nu se mai regăsesc nicăieri în lume.