Saint Moritz, o vacanță de lux la ski

Saint Moritz, o vacanță de lux la ski

Saint Moritz, Elveția
Saint Moritz, Elveția / Foto: www.igluski.com

Saint Moritz este un oraș-stațiune localizat în Valea Engadine, Elveția. Saint Moritz este o destinație populară pentru alpinism și alte tipuri de activități montane, precum și una dintre cele mai scumpe stațiuni de ski din lume. Regiunea a găzduit faimoasele Jocuri Olimpice de Iarnă în anul 1928 și în 1948. Stațiunea Saint Moritz este renumită pentru ambianța sa și pentru modernizările de ultimă generații.

Saint Moritz, noaptea
Saint Moritz, noaptea / Foto: www.snowtour.com

Din punct de vedere istoric, Stațiunea Saint Moritz este menționată pentru prima dată în anul 1137. De la an la an renumele zonei a crescut, Saint Moritz devenind, la început, o destinați pentru vacanța de vară. În septembrie 1864 Johannes Badrutt, un bun cunoscător al regiunii, a făcut un pariu cu patru oaspeți britanici. Le-a propus să revină în Saint Moritz în timpul iernii și dacă vacanța nu avea să fie pe gustul lor le-a promis că va rambursa toate cheltuielile de călătorie. Britanicii au revenit și au rămas uluiți de splendoarea peisajelor montane, în timpul iernii.

Saint Moritz, una dintre cele mai frumoase stațiuni montane din lume
Saint Moritz, una dintre cele mai frumoase stațiuni montane din lume / Foto: www.travellernotes.com

Această întâmplare nu a marcat doar debutul turismului de iarnă în Saint Moritz, ci și în Alpi. Saint Moritz s-a dezvoltat rapid în secolul al XIX-lea, astăzi fiind una dintre cele mai dotate stațiuni montane din lume. Tramvaie electrice, școli de ski, concursuri cu cai, hoteluri de lux sunt doar câteva dintre elementele care transformă vacanța oricui în amintri de neuitat. Turiștii apreciază facilitățile, iar oficialii din Saint Moritz au speculat la maxim acest lucru, transformând stațiunea în locul ideal pentru a petrece un concediu perfect.

Saint Moritz, una dintre cele mai bune stațiuni de ski
Saint Moritz, una dintre cele mai bune stațiuni de ski / Foto: alpineadventures.net

Datorită amplasării sale favorabile, Saint Moritz se bucură de peste 300 de zile însorite pe an. Populația stabilă a regiunii este de 5600 de persoane, dintre care mai bine de 3000 lucrează în domeniul turistic. Marea majoritate a vizitatorilor aleg Saint Moritz ca și destinație de vacanță pentru a practica sporturile de iarnă. Cea mai populară activitate este ski-ul, stațiunea fiind un lider în ceea ce privește amenajarea pârtiilor. Există pârtii pentru începători, pentru avansați, iar Saint Moritz poate rămâne în amintirea ta ca fiind locul unde ai skiat pentru prima dată. În regiune, există numeroși profesori de ski, cu o răbdare infinită, care pun dispoziția ta cele mai performante echipamente.

Saint Moritz, vara
Saint Moritz, vara / Foto: www.laederach.com

Dacă ski-ul nu este pe placul tău, te poți orienta spre alte activități antrenante și amuzante. Snowboardingul s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani și poți face un tur al Stațiunii Saint Morris. Priveliștea este uimitoare și într-un timp mai scurt vei putea să admiri o mare parte din frumoasa stațiune. Drumețiile sunt preferatele călătorilor, nimic nu se compară cu o plimbare pe traseele din Saint Moritz în aerul proaspăt al dimineții.

Anual, în Saint Moritz au loc curse de cai
Anual, în Saint Moritz au loc cuse de cai / Foto: www.worldfpa.org

În concluzie, Saint Moritz este o superbă stațiune montană, una dintre cele mai frumoase din lume. Deși este una dintre cele mai scumpe locații din lume, Saint Moritz are multe de oferit vizitatorilor săi, fiind un furnizor de amintiri plăcute.