Langkawi Sky Bridge ar trebui să fie recunoscut drept cel mai înalt pasaj pietonal din lume. Căci la cei 700 de metri înălțime ai săi, pur și simplu nu poți să nu te oprești o clipă și să admiri talentul oamenilor care au realizat o asemenea capodoperă. De aici, din vârful muntelui, priveliștea este pur și simplu impresionantă. Iar drumul de la baza masivului, realizat cu ajutorul unei telecabile nu este cu nimic mai prejos.
Langkawi Sky Bridge este unul dintre cele mai neobișnuite poduri din lume, o punte suspendată la peste 125 de metri înălțime cu scopul de a oferi o perspectivă unică asupra muntelui Gunung Mat Chinchang din Malaesia. Întreaga construcție este deservită de un ”cable car”, un fel de telecabilă ce aduce turiștii de la baza muntelui până acolo unde începe Langkawi Sky Bridge.
Priveliștile ce întâmpină ochii celor ce ajung aici sunt pur și simplu incredibile. De-a lungul urcării cu telecabina spre Langkawi Sky Bridge, se pot observa cascadele de la Telaga Tujuh și pădurea tropicală ce acoperă muntele. După câteva sute de metri urcați, telecabina se oprește iar Langkawi Sky Bridge devine accesibil prin intermediul un stații moderne unde zeci de localnici vând suveniruri pentru turiști.
Langkawi Sky Bridge, panoramă la înălțime
Chiar și cei ce se tem de înălțimi pot urca aici fără griji. Langkawi Sky Bridge este foarte sigur iar marginile podului sunt asigurate cu câte o balustradă de oțel rezistent. Iar la cei 1,8 metri lățime este suficient de larg pentru a permite circulația a numeroși turiști în același timp.
Langkawi Sky Bridge mai dispune și de două platforme de observație triunghiulare, amplasate la distanțe egale de-a lungul podului. Și este absolut uimitor cum toată această structură este menținută în loc cu ajutorul unui singur stâlp de oțel foarte înalt din vârful căruia pleacă cabluri metalice ce ancoreaza Langkawi Sky Bridge intr-o singură poziție.
Prin intermediul unor scări se poate ajunge la puntea de observație, cel mai înalt punct al acestei construcții. De aici priveliștea este pur și simplu uimitoare, în zilele senine putându-se observa chiar și insula Tarutao din Thailanda.
Deși experiența de a urca pe Langkawi Sky Bridge este una dintre cele mai intense din această parte de lume, arhitectura unică a podului, care este curbat și oferă o observare tridimensională pe o vastă distanță, dar și faptul că permit o observare atât de ușoară a unor zone de natură care altfel ar fi fost aproape imposibil de atins pentru turistul obișnuit, face din acest loc o destinație ce nu trebuie ratată. În plus, vântul răcoros de la această altitudine va încuraja cu siguranță pozele de grup.
Oriental Village
Dar la fel de interesant de vizitat este și Oriental Village, locul de unde pleacă telecabina spre Langkawi Sky Bridge. Acest mini orășel situat la baza muntelui dispune de numeroase atracții cum ar fi Ferma de Crocodili Langkawi, Plaja cu Nisip Negreu (Pantai Pasir Hitam) sau Langkawi Wildlife Park, acesta din urmă fiind amplasat în partea inferioară a pădurii tropicale, acolo unde trăiesc nenumărate specii de plante și animale.