Jamaica este mai mult decât o destinație exotică din Caraibe, este un cumul de experiențe marcante pe care nu le vei uita niciodată. Apele de cristal, soarele fierbinte, cele mai frumoase plajele, ritmurile de reggae, coktailurile exotice și plimbările cu iahtul îți vor asigura o vacanță perfectă la care ai visat o viață.

Jamaica este o destinație exotică perfectă
Jamaica este o destinație exotică perfectă

Descoperă Jamaica

Jamaica este renumită pentru coloratele costume tradiționale, generația hippie, muzica reggae, echipa națională de fotbal, plajele cu palmieri și șezlonguri ademenitoare, ceaiul cu rom sau celebrul Bob Marley. Însă Jamaica nu se rezumă la atât. Are o istorie interesantă, Jamaica fiind prima colonie din Lumea Nouă în care s-a construit o catedrală, un serviciu poștal și conducte de apă. Mai mult, Jamaica a construit calea ferată cu mult timp înaintea Statelor Unite ale Americii.

Jamaica, dezvoltată din punct de vedere turistic
Jamaica, dezvoltată din punct de vedere turistic

Jamaica este un stat insular cu o suprafață de 10.991 kilometri pătrați și face parte din Commonwealth (a treia ca mărime după Cuba și Hispaniola) situat în Antilele Mari. Aici se vorbește limba engleză și mai rar, în pisele de muzică reggae, limba patois. Jamaica este avantajată de poziția sa într-un cadru muntos, cu multe râuri adânci, cu păduri dese și lagune deosebit de frumoase.

Jamaica este poziționată într-un cadru natural minunat
Jamaica este poziționată într-un cadru natural minunat

Montego Bay – Centrul turismului din Jamaica

Montego Bay, cunoscută și sub denumirea de Mo Bay este locul în care vei începe experiența jamaicană întrucât aici se află aeroportul pe care vei ateriza. Numele său provine de la „montega”, care se traduce prin “grăsime” și datează din vremea când vase spaniole pline de carne și grăsime de porc acostau aici. Această industrie era atât de dezvoltată încât a dat numele acestei comunități.

Montego Bay, al doilea oraș ca mărime din Jamaica
Montego Bay, al doilea oraș ca mărime din Jamaica

 Este al doilea oraș ca mărime din Jamaica și te va fascina prin plajele exclusiviste, lagune albastre și stațiuni luxoase. Ai aici tot ce ți-ai putea dori de la o destinație de vacanță exotică: o natură bogată, aventură cât cuprinde și confort la cele mai înalte standarde.

Plajă superbă din Montego Bay
Plajă superbă din Montego Bay

Odată ajuns aici ar fi interesant să pornești într-o călătorie pe urmele lui Bob Marley în turul local dedicat artistului unde vei întâlni și magazine comemorative de unde poți cumpăra suveniruri autentice.

Casa lui Bob Marley, reprezintă un punct de atracție al Jamaicăi
Casa lui Bob Marley, reprezintă un punct de atracție al Jamaicăi

Minunate sunt și plimbările cu pluta de bambus pe unul dintre râurile line ale insulei sau o excursie pe plantațiile de bananieri, cafea sau trestie de zahăr unde vei vedea kilometri întregi de plantație organizată ca la carte.

Plimbare cu pluta de bambus pe râurile din Jamaica, o experiență unică
Plimbare cu pluta de bambus pe râurile din Jamaica, o experiență unică

Alte activități de care să profiți sunt scuba-diving-ul, golful, pescuitul sportiv pe vase special amenajate și bineînțeles frumoasele plaje însorite. Să nu uităm și de shopping, centrul orașului Montego Bay fiind ideal pentru împătimiții acestei activități.

Un teren de golf foarte bine amenajat, spre deliciul turiștilor
Un teren de golf foarte bine amenajat, spre deliciul turiștilor

Negril – Pina Colada la umbra palmierilor

Negril, aceasta este denumirea celei mai apreciate stațiuni din Jamaica. Pe lângă plajele cu nisip fin și arbori exotici pe care le vei găsi aici, vei descoperi că aerul hipiot al stilului de viață rebel al anilor 60, încă se mai simte. Vei fi extrem de relaxat și pierdut în mrejele acestei atmosfere feerice!

Negril, cea mai apreciată stațiune din Jamaica
Negril, cea mai apreciată stațiune din Jamaica

Orașul Negril atrage în primul rând prin plaja sa care se întinde de la Bloody Bay până la farul Negril, pe o distanță de 12 kilometri. Vei sta în șezlongul tău savurându-ți coktailul la umbra unui palmier fără a fi deranjat de vreun turist matol și zgomotos.

Plaja din Negril are o lungimede 12 kilometri
Plaja din Negril are o lungimede 12 kilometri

În Neril există locuri superbe pentru scuba-diving și școli care să te inițieze în acest sport acvatic, iar pentru pescuit la adâncime se poate lăuda cu cele mai bune locuri din întreaga Jamaica. O altă atracție a zonei este Negril Hills, noul teren de golf, ideal pentru cei care iubesc relaxarea într-un cadru luxos.

Resort exotic din Negril, Jamaica
Resort exotic din Negril, Jamaica

Ocho Rios – Grădina Jamaicăi

Ocho Rios tradus prin Opt Râuri cuprinde tot ce e mai bun din ce are Jamaica de oferit. Acest oraș a fost primul din Jamaica care a fost dezvoltat special în scop turistic. Cu plaje impresionante, restaurante pline cu delicii culinare pe care se merită să le încerci, croaziere, cazări moderne și magazine luxuriante, Ocho Rios îți va defini experiența trăită în Jamaica.

În Ocho Rios, luxul este la el acasă
În Ocho Rios, luxul este la el acasă

Ocho Rios este numită și Grădina Jamaicăi și asta pe bună dreptate, deoarece cadrul natural din această zonă este extrem de bogat și deosebit. Aici vei găsi Duns River Falls, o cascadă în trepte pe care le poți străbate printr-o cățărare inedită. Este cu adevărat spectaculoasă și atrage anual mii de turiști!

Duns River Falls - Cascada în trepte pe care te poți cățăra
Duns River Falls – Cascada în trepte pe care te poți cățăra

Un alt loc de excepție din Jamaica este Dolphin Cove at Treasure Reef, unde vei putea înota împreună cu delfinii prietenoși, rechini și pisici de mare. De asemenea tot aici vei admira înfricoșătorii pirați din Treasure Reef, papagali colorați și animale exotice. O zi plină de aventură, plajă și bună dispoziție.

Dolphin Cove at Treasure Reef, locul unde turiștii înoată cu delfini, rechini și pisici de mare
Dolphin Cove at Treasure Reef, locul unde turiștii înoată cu delfini, rechini și pisici de mare

Cireașa de pe tort este plaja James Bond din Ocho Rios, una dintre cele mai frumoase plaje ale lumii, deschisă pe tot parcursul anului. Acest loc este înconjurat de apa cristalină a oceanului și de muntele St. Mary, un cadru deosebit de frumos și relaxant. Mari artiști ca Rihana, Ziggy Marley și Lauryn Hill vin cu regularitate în acest loc. Tot în aceste locuri s-au turnat scene din filmele Cocktail și James Bond.

James Bond Beach - una dintre cele mai frumoase plaje ale lumii
James Bond Beach – una dintre cele mai frumoase plaje ale lumii

Așadar, ai toate motivele să alegi ca destinație de vacanță acest loc exotic cu adevărat unic și minunat, fapt atestat și de premiul World Travel pentru cea mai bună destinație din Caraibe.