Este o ţară alcătuită dintr-un ansamblu de 115 insule, iar arhipelagul este situat în Oceanul Indian, la est de continentul Africa. Insulele Seychelles au o populaţie ce depăşesşte puţin peste 86 000 de locuitori şi astfel câştigă detaşat titlul de statul cu cu cea mai mică populaţie de pe continentul african.

Insulele Digue, Seychelles
Insulele Digue, Seychelles

Se presupune că populaţia din regiunea Insulelor Maldive şi negustorii africani sunt primii care au călcat pe teritoriul  Seychelles. Rămăşiţe din ambarcaţiuni rudimentare despre care s-a dovedit că provin din Maldive au fost găsite pe insule. Totuşi, acestea rămân simple speculaţii, prima semnalare concretă a Insulelor Seychelles are loc în anul 1502, portughezul Vasco da Gama este cel care întreprinde această acţiune.

Insulele Seychelles sunt un bun punct de tranzit între Africa şi Asia şi omenirea a profitat de acest lucru încă din cele mai vechi timpuri. De-a lungul vremii, insula a fost locuită de piraţi, mai apoi preluată de francezi, după care de britanici. Astăzi, Insulele Seychelles sunt conduse de un preşedintre, ales prin vot liber consimţit care guvernează pe o perioadă de 5 ani.

Insulele Seychelles
Insulele Seychelles

Climatul în regiune, este echilibrat dar destul de umed. Temperaturile variază între 24 şi 30 de grade Celsius. Deşi martie şi aprilie sunt luni foarte călduroase, temperaturile depăşesc rareori 31 de grade Celsius. Totuşi climatul este schimbător şi deseori a creat situaţii imprevizibile pentru locuitorii insulei. Locuitorii din Seychelles au fost clasaţi pe locul al IX-lea ca fiind naţiune aflată pe cale de dispariţie din cauza schimbărilot bruşte ce cauzează inundaţii violente.

Insulele Seychelles
Insulele Seychelles

Una peste alta, Insulele Seychelles sunt locul perfect pentru iubitorii de activităţi pe apă. Puteţi explora ţinuturile la bordul unui yacht, al unei bărci cu motor sau puteţi profita de o plimbare pe o barcă cu pânze. Surfingul este de asemeni popular şi se practică cel mai bine în lunile mai şi octombrie când vântul este adecvat pentru acest sport. Oriunde în Seychelles se poate practic scuba diving, snorkeling şi chiar şi pescarii pasionaţi au loc pe insulă.

Plajă cu nisipuri roz, Insulele Seychelles
Plajă cu nisipuri roz, Insulele Seychelles

Regiunea s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani în ceea ce priveşte facilităţile oferite turiştilor. Astfel s-au construit diverse terenuri sportive pentru activităţi ca: ciclism, golf, tenis, badminton sau echitaţie. Dintre activităţile de agrement se remarcă şi drumeţiile de care turiştii profită din plin. Plimbările cu bicicleta sau pe jos sunt cea mai bună modalitate de a vedea insulele mai mici şi frumuseţile lor. Spre exemplu, Insulele Seychelles sunt o comoară în ceea ce priveşte speciile de păsări care s-au adăpostit aici. Zona deţine peste 300 000 de specii de păsări, mare parte dintre unice în lume. Dar mai ales, unele plaje au nisipul colorat, în mod natural, în roz.

Preparat tradiţional, Insulele Seychelles
Preparat tradiţional, Insulele Seychelles

Bucătăria Seychelles a împrumutat multe din culturile bogate ale insulei. Varietatea de fructe de mare, nucile de cocos şi curry sunt cele mai utilizate ingrediente.Nu puteţi spune că aţi vizitat insula daca nu aţi gustat din diversele preparate din peşte. Totuşi dacă specialităţile menţionate nu vă încântă există soluţii. Pe insulă se regăsesc restaurante cu specific chinezesc, indian sau italian.

În concluzie, Insulele Seychelles rămân o destinaţie de vis, o regiune versatilă care are multe de oferit fiecărui turist în parte. O vacanţă în Seychelles este cu siguranţă o experienţă deosebită.