Grecia este o țară constituită numai din locuri superbe, iar Peninsula Halkidiki nu face excepție. Aceastî peninsulă se află în nord-vestul Mării Egee și are forma unei mâini cu trei degete.  Halkidiki este o zonă splendidă constituită din mai multe stațiuni de vară, numeroase orașe mici și sate pitorești, unde turiștii pot desfășura numeroase activități interesante. Primele persoane care au ajuns în Halkidiki au fost coloniștii greci și în secolul al VIII-lea înainte de Hristos au fondat primele orașe din zonă. Orașul Stageira este o regiune cu semnificații aparte, fiind locul unde s-a născut marele filosof Aristotel. Peninsula Halkidiki a devenit o destinație turistică populară spre sfârșitul anilor 1950, atunci când oamenii încep să-și petreacă vacanțele de vară în satele de coastă.

Halkidiki, o imensitate de plaje fine și ape limpezi
Halkidiki, o imensitate de plaje fine și ape limpezi / Foto: www.nstravel.ro

La început, vizitatorii s-au cazat în casele locuitorilor și mult mai târziu se construitesc primele căsuțe speciale pentru turiștii ce ajungeau în regiune. Anul 1960 este momentul în care popularitatea Peninsulei Halkidiki crește foarte mult în rândul nemților și al austriecilor. Adevăratul boom turistic are loc 10 ani mai târziu, când întreaga regiune începe să fie vizitată de grupuri de turiști de pe întreg Globul.

Apele cristaline și plajele întinse sunt elemente relaxante
Apele cristaline și plajele întinse sunt elemente relaxante / Foto: www.villadespinasuites.com

Principalul motiv pentru care turiștii ajung în Halkidiki sunt plajele. Nisipul fin, soarele arzător, apele cirstaline sunt elemente care garantează relaxarea pe care unii și-o doresc în timpul vacanței. Dacă dimpotrivă, îți dorești o vacanță antrenantă, plină de aventură și energie, trebuie să știi că Halkidiki se pliază perfect și pe acest stil. Pe nisip pot fi desfășurate numeroase activități, voleiul este una dintre ele, pe plaje existând terenuri special amenajate pentru acest sport. Apele Mării Egee oferă posibilități infinite, așa încât de la sesiunile de înot te poți orienta și spre scufundări sau ski pe apă.

Athos, Muntele Sfânt
Athos, Muntele Sfânt / Foto: www.panoramio.com

Bărbații sunt mai norocoși si pot face o vizită pe Muntele Athos, acolo unde accesul femeilor nu este permis. Acolo pot vedea numeroase mănăstiri și numeroase schituri, locuri unde astăzi trăiesc aproximativ 1800 de călugări.

Neos Marmaras
Neos Marmaras / Foto: http://upload.wikimedia.org

Dacă ajungi în Halkidiki ar fi păcat nu vizitezi unul dintre micile sate grecești din regiune. Cel mai frumos dintre ele este Neos Marmaras, un sat din Peninsula Sithonia. Neaos Marmaras este situat pe teritoriul a trei dealuri, peisajul este superb, dar mulți vizitatori vin și pentru a cumpăra ulei de măsline, vin sau miere fabricate chiar de către locuitori prin procedee complexe cunoscute numai de ei.

Biserica Sfântul George, Potidea
Biserica Sfântul George, Potidea / Foto: http://upload.wikimedia.org

Dacă ți se face dor de agitația urbană, atunci poți vizita orășelele din Halkidiki. Zonele nu sunt totuși atât de aglomerate cum sunt marile metropole ale lumii, dar totuși poți vizita numeroase obiective turistice interesante. Charadus, Neapolis sau Scione sunt doar câteva dintre ele.

Halkidiki, un loc plin de farmec
Halkidiki, un loc plin de farmec / Foto: www.halkidikiproperties.com

Așadar, Halkidiki este o frumoasă peninsulă a Greciei, un loc binecuvântat cu locuri uimitoare. Peninsula Halkidiki este una dintre cele mai interesante regiuni de pe teritoriul grec, iar statisticile arată că peste 4 milioane de turiști de pretutindeni aleg, anual, Halkidiki ca și loc de petrecere a unei vacanțe de neuitat.