Laponia, ținutul lui Moș Crăciun așa cum îl știm noi

Laponia, ținutul lui Moș Crăciun așa cum îl știm noi

laponia
Laponia, in perioada Crăciunului

    Cui îi place Moș Crăciun să ridice două degete! Nu vă vedem noi degetele acum, dar știm că vă place Moș Crăciun și ideea genială din spatele oricărei petreceri de Crăciun. Poate că singurul moment în care oamenii se simt cu adevărat buni și fericiți, în care au chef să împartă și cu ceilalți ceea ce au ei. Nu se întâmplă chiar în cazul tuturor exemplare umane, însă trebuie să avem încredere în rasa umană, chiar dacă doar de dragul celor ce nu se înscriu în categoriile negative. Pentru aceștia scriem articolul de astăzi, pentru ei și pentru copii din ei. Nu știu cum sunt alții, însă nouă ne-ar plăcea să ne ducem să vizităm Laponia, țara lui Moș Crăciun. Vrem să îl vedem pe Moș Crăciun odată și pentru totdeauna. Nu de alta, dar ne-am săturat să-i tot lăsăm prăjiturele și lapte lângă brad, doar-doar o face vreo pauză doar-doar l-om vedea cu ochii noștri, iar lucrul ăsta să nu se întâmple.

mos craciun in laponia
Sania Moșului

Cum a început povestea lui Moș Crăciun

Puțini dintre noi știm cu adevărat povestea lui Moș Crăciun, iar când spunem povestea, ne referim la povestea costumului roșu al lui Moș Crăciun cât și la povestea locului unde se ascunde Moș Crăciun atunci când are el chef să fie singur. Referindu-ne strict la povestea costumului roșu, va trebui să vă dăm o veste proastă: Moș Crăciun nu a fost dintotdeauna îmbrăcat integral în roșu așa cum îl știm, ci mai cu seamă, aceasta esre doar o găselniță a celor de la Coca Cola, ce l-au îmbrăcat pe Moș Crăciun în culoarea etichetei lor. Inițial, Moșul ar fi purtat un soi de costum medieval format din culorile vișinui și verde închis, în realitate.

   Referitor la povestea începuturilor propriu-zise ale lui Moș Crăciun, ele se duc înapoi în cele mai vechi timpuri. În realitate, el nu este decât versiunea mai nouă a lui Moș Nicolae, dar e bine ca acest amănunt să nu-l amintim prea multor copii care-și doresc în continuae existența a ambilor moși. Dacă e să amintim vorbele Bibliei, vom constata că Moș Crăciun nu era decât un om foarte rău cu lecția primită chiar de la soția lui. Atunci, stăm și ne gândim de ce nu avem parte, oare, de o Babă Crăciun? În realitate, conceptul cel mai apropiat de Moș Crăciun pe care îl avem acum se trage din părțile nordice ale Europei.

Laponia, ținutul lui Moș Crăciun

Laponia, tara lui Mos Craciun
imagine din Laponia

    Tot puțini dintre noi știu că Laponia se întinde în patru state și nu doar în Norvegia, așa cum se tot vehicula. Acele state sunt: Norvegia, Rusia, Finlanda și Suedia și se află în partea cea mai nordică a celor patru. Iată că, din motive lesne de înțeles, Laponia adevenit centrul de interes al Europei de când cu publicitatea excesivă pe această zonă pentru că și aici s-a întâmplat cam același lucru ca în cazul Coca Cola și costumul cel roșu al lui Moș Crăciun.

laponia lui mos craciun
Laponia

    Ca și turist, vei observa în Laponia genul ăla de bucurie a Crăciunului de care ai mare nevoie nu doar în perioada aceea a anului însă cam pe toată perioada anului, fără dar și poate. În Laponia vei observa beculețe atât de multe încât nu vei ști să le numeri, elfi alergând pe străzi printre pensiunile care vor fi organizate și decorate asemenea spiritului din care fac parte.

De Cărciun să fim mai buni, să simțim sărbătorile așa cum se cuvine. Însă, tot de Crăciun să nu uităm că trebuie să fim mai buni tot timpul anului, nu doar atunci. Nu de alta, dar nu se știe niciodată cum se poate întoarce roata: iar dacă facem doar bine, roata se va întoarce doar cu bine!