Aruba este o insulă nu prea mare, situată la circa 1600 kilometri de Antilele de Jos, în Sudul Mării Caraibilor și aflată la doar 27 kilometri Nord de coastele Venezuelei. Cu o suprafață aproximativă de 179 kilometri pătrați, Aruba reprezintă o atracție turistică importantă în zonă datorită climatului călduros, plajelor excelente și locuitorilor prietenoși, care cel puțin cu numele, sunt…olandezi.

Flamingo în Aruba
Flamingo în Aruba | Foto: 4anotimpuri.ro

Spre deosebire de majoritatea celorlalte insule din Caraibe, Aruba are o climă uscară și aridă, cu temperaturi constante și cer senin mai tot timpul anului. Acest fapt a încurajat foarte mult dezvoltarea turismului care astăzi reprezintă o ramură principală a industriei locale. Aici tempoeraturile variază destul de puțin cu valori între 28 și 33 de grade Celsius și brize constante dinspre Oceanul Atlantic.

Plajele de pe insulă au un nisip incredibil de alb
Plajele de pe insulă au un nisip incredibil de alb | Foto: wallsave.com

Circa trei sferturi din economia națională a Arubei este formată din încasările din turism sau din activități legate de această ramură. Cei mai mulți vizitatori ajung aici din Statele Unite (mai ales din Nord-Est) dar nu puțini sunt turiștii veniți aici din America de Sud sau chiar din Olanda. De altfel, având în vedere că Aruba face parte din Regatul Olandei nici nu este de mirare că locuitorii Țării Lalelelor agreează această insulă caraibiană.

Stațiune de prim rang de pe insula Aruba
Stațiune de prim rang de pe insula Aruba | Foto: cntraveller

Atracții turistice în Aruba

Plajele din Aruba sunt principalul motiv pentru care turiștii vin aici. Eagle Beach spre exemplu este o superbă întindere de nisip alb și curat, o plajă fabuloasă ce ar putea fi folosită oricând drept reclamă pentru arhipelagul Caraibelor. Însă nici Manchebo Beach nu se lasă mai prejos iar aici apusurile de soare sunt absolut incredibile creând cea mai romantică atmosferă posibilă. Iar dacă vă place să înotați, Palm Beach oferă condițiile ideale: apă nu foarte adâncă și mereu liniștită, nisip alb de cea mai bună calitate și servirea ireproșabilă din partea localurilor aflate lângă plajă.

Snorkeling în apa puțin adâncă
Snorkeling în apa puțin adâncă | Foto: at-communication.com

Iar timpul liber pe care nu îl petreceți la plajă îl puteți folosi pentru a explora numeroasele atracții de pe insulă. Deși nu este tocmai mare, Aruba oferă un teren de golf cu 18 găuri, mai multe terenuri de tenis, o fermă de echitație, un circuit de karting și un remarcabil casino, ultimul amplasat în cadrul complexului Hyatt Regency Aruba.

Oceanul pe malurile insulei este de un verde ireal
Oceanul pe malurile insulei este de un verde ireal | Foto: winwallpapers.net

Aruba oferă oportunități foarte bune pentru amatorii de scuba diving. Aici recifurile și epavele scufundate sunt tot atâtea oportunități pentru pasionații mării de a descoperi lucruri noi și fascinante. Iar dintre epavele din zonă, Antilla este cea mai cunoscută. Vasul a navigat sub pavilion german și în timpul celui de-al Doilea Război Mondial s-a scufundat în largul coastelor insulei Aruba.
Iar dacă vă interesează istoria, Muzeul Național de Arheologie al insulei vă poate oferi o imagine extraordinară a evoluției omului pe aceste meleaguri. De la un schelet vechi de mii de ani la artefacte ceva mai ”noi”, The National Archaeological Museum of Aruba are printre exponantele sale suficiente motive pentru a trece pe aici măcar odată.

Copac de divi în insula Aruba
Copac de divi în insula Aruba | Foto: gotraveler.com