Sibiu, orașul mamă al festivalului Artmania

Sibiu, orașul mamă al festivalului Artmania

cladire din Sibiu
Sibiu

     Sibiu este fără dar și poate unul dintre cele mai frumoase orașe ale țării noastre. Nu știm exact ce se întâmplă cu orașele Transilvaniei, însă cu toatele au ceva special, ceva ce doar aici găsești. Desigur, dacă e să ne uităm în istorie, ne va fi explicat foarte bine de ce orașele transilvane sunt altfel decât cele din restul țării. Cauza supremă este dominația austro-ungară de pe timpurile când aceasta era în putere. Imperiul Austro-Ungar a transformat Transilvania dintr-o regiune banală cu peisaje frumoase într-o regiune frumoasă și atât într-o regiune frumoasă și civilizată, această civilizație dăinuind în timp și plasând automat această parte a țării în urna orașelor cu valoare din România.

sibiu, oras din transilvania
Strada din Sibiu

    Ce e cu adevărat frumos la orașul Sibiu? Păi, în primul rând, trecutul și prezentul fac front comun aici, valorile tradiționale și diversitatea etnică însă și diversitatea arhitecturală, te introduc într-o nouă lume în care ai mai fost doar atunci când ai vizitat Sighișoara. Să nu uităm, însă de relieful extraordinar care conferă un aer aparte acestei regiuni binecuvântate, parcă, de cele sfinte.

Festivalul Artmania, o oază de muzică bună

    Firește, atunci când vine vorba despre Sibiu, nu ne miră nimic legat de muzică bună sau de spectacole de artă de-o frumusețe covârșitoare – doar nu degeaba Sibiul a fost numit la un moment dat capitala culturală europeană, nu? Tocmai în spiritul acesta, iată că vorbim despre Festivalul de Muzică și Teatru Artmania. De ani de zile, acest festival derulat în perioada iulie-august (în funcție de calendarul fiecărui an) a reușit să strângă extrem de mulți turiști atât din afară cât și din interiorul granițelor țării noastre.

    An de an, spectacole grandioase de teatru ne-au încântat privirile în Piața Mare și Piața Mică din centrul Sibiului. An de an, organizatorii Artmania, cât și publicul fidel, s-au bucurat de trupe internaționale dar și nationale de rock și nu numai, ce-au rupt scenele în două, aducând un aer proaspăt României noastre cele dragi.

strada din Sibiu
Piața Mare, Sibiu

Ce poți face în Sibiu atunci când e Artmania

    Firește, în afara faptului că în Sibiu te duci ca să te culturalizezi, să asculți un concert bun al trupei tale preferate sau chiar să urmărești o piesă de teatru modernă sau clasică, în Sibiu poți, de asemenea, să vizitezi atunci când ești între piese de teatru și concerte. Sibiul tot este o oază culturală ce merită explorată pe deplin. Să amintim de aici Podul Mincinoșilor, de o arhitectură din piatră și fier forjat de excepție, însă, în imediata apropiere găsim Muzeul Național Brukenthal, de asemenea o comoară a țării ce nu trebuie sub nicio formă ratată din grila de vizite.

vedere de la local Bufnita
Piața Mare

Unde mâncăm în centrul Sibiului?

    În Piața Mică și Piața Mare vom găsi suficiente terase și restaurante de unde ne putem alege exact ceea ce ne poftește suflețelul. Noi am recomanda cu dragă inimă (și extrem de sincer și dezinteresat) localul Bufnița, situat în imediata apropiere a Pieței Mari, unde, de asemenea ne putem delecta cu terasa pe care aceștia ne-o pun la dispoziție. Ce recomandă acest restaurant? Mâncarea bună și ieftină, cât și servirea ireproșabilă a chelnerilor.

Unde ne cazăm în Sibiu?

    Ei, bine, dacă nu avem niciun prieten sibian dispus să ne cazeze, vom fi plăcut impresionați să știm că putem găsi cazare la hoteluri de diferite prețuri și calități. Singura condiție ce impune o o cazare cumsecade și întâmplabilă este rezervarea dinainte – mai ales dacă vorbim despre perioada festivalului de muzică și teatru, Artmania, când toată lumea va dori să fie acolo și, automat, să se cazeze în Sibiu.

    În definitiv, Sibiul este unul dintre acele orașe pe care dorești să le vizitezi fie că vorbim despre festivalul de muzică rock și teatru contemporan, Artmania. Sibiul este un oraș ce se poate dovedi interesant și primitor în orice condiții.