România este o sursă infinită de locuri minunate, de structuri care fac din ţara noastră un tărâm din ce în ce mai apreciat de către turiştii din întreaga lume. Din această categorie face parte şi Lacul Ochiul Beiului, un element natural ce are diametrul de 15 metri, a cărui ape albastre te îndeamnă să-i afli povestea. Ochiul Beiului se află în apropierea Cascadelor Beuşniţei de pe Pârâul Beu, în Parcul Naţional Cheile Nerei- Beuşniţa din Munţii Aninei.

Lacul Ochiul Beiului se remarcă şi prin transparenţa apelor
Lacul Ochiul Beiului se remarcă şi prin transparenţa apelor / Foto: www.descoperalocuri.ro

Culoarea de un albastru infinit face din Lacul Ochiul Beiului o structură unică în România, iar turiştii se arată curioşi să-i afle legenda. Se spune că aici trăia un băiat cu ochii albaştri care s-a îndrăgostit de fata unui valah sărac. Tatăl său nu este de acord cu dragostea celor doi şi îşi pune slugile să o omoare. Din cauza suferinţei, tânărul îşi pune capăt vieţii, iar din lacrimile sale ia fiinţă Lacul Ochiul Beiului, structura care spune multe despre ochii şi sufletul lui. Nu vom afla vreodată dacă aceste poveşti sunt reale, ele rămân mai degrabă la stadiul de legendă, dar este plăcut să ştii că fiecare loc are o istorie bogată.

Zona este potrivită pentru a petrece câteva clipe relaxante
Zona este potrivită pentru a petrece câteva clipe relaxante / Foto: http://www.mihaelaanghel.com

Un alt aspect surprinzător la Lacul Ochiul Beiului este faptul că apele sale nu îngheaţă niciodată, nici măcar în timpul sezonului rece. Regiunea este un Rai al păsărilor, în orice anotimp, în special a raţelor sălbatice şi a stârcilor. Există un izvor care alimentează în permanenţă Lacul Ochiul Beiului, iar prezenţa acestuia este motivul pentru care apele lacului nu îngheaţă niciodată. Chiar şi în timpul iernii pe fundul lacului se zăresc păstrăvi care se plimbă jucăuşi dintr-o parte în alta, va fi foarte uşor să îii observi, asta pentru că Lacul Ochiul Beiului nu are o adâncime mai mare de 3,6 metri.

Apele lacului capătă nuanţe diferite în funcţie de mometul zilei
Apele lacului capătă nuanţe diferite în funcţie de mometul zilei / Foto: http://www.worldwideromania.com

Ai putea spune că Lacul Ochiul Beiului este mic, însă este deosebit de frumos şi plin de mistere. Turiştii afirmă că vizitează regiunea pentru a se bucura de liniştea absolută pe care o oferă, pentru a medita pe malul apelor de culoarea safirului, dar şi pentru a petrece câteva ore într-un cadru de poveste. Împrejurimile nu fac decât să evidenţieze şi mai mult frumuseţea lacului, însă este adevărat că zona este mult mai accesibilă în timpul sezonului cald. Totuşi, există şi vizitatori care aleg să viziteze Lacul Ochiul Beiului în timpul iernii, asta pentru că zăpada de un alb imaculat scoate în relief nuanţa de albastru a apelor.

Turiştii pot admira lacul de pe o punte din lemn
Turiştii pot admira lacul de pe o punte din lemn / Foto: http://www.turistderomania.ro

Aşadar, Lacul Ochiul Beiului este structura care propulsează România în topul celor mai frumoase ţări din lume. Apele de un albastru intens crează uimire în rândul turiştilor care vizitează Lacul Ochiul Beiului.