Deși s-au spus multe lucruri despre România, unele nu tocmai demne de laudă, un lucru este cert, frumusețea nu i-o poate răpi nimeni. Fie că ești în căutarea destinației pentru concediu de vară sau pur și simplu a unei locații în care să te relaxezi pe timp de weekend, următoarele minuni ale României te vor atrage negreșit.

Groapa Ruginoasă – O minune din România

Una dintre minunile pe care România le ascunde este Groapa Ruginoasă din apropierea renumitei stațiuni turistice Arieșeni, județul Bihor. Groapa Ruginoasă este unică în Europa prin aspectul său spectaculos și așezare în mijlocul naturii sălbatice. Deși Groapa Ruginoasă are o dimensiune de 600 de metri și o adâncime de peste 100 de metri, aceasta se află într-un continuu proces de eroziune mărindu-și dimensiunile în permanență. Întreaga zonă n care se află Groapa Ruginoasă este foarte spectaculoasă astfel că vei petrece un weekend de neuitat.

Groapa Ruginoasă - Una dintre minunile României
Groapa Ruginoasă – Una dintre minunile României

Lacul Vida – Minunea ascunsă a Bihorului

O altă destinație de weekend poate fi Lacul Vida din județul Bihor. Acest lac, denumit și Lacul cu vârtej sau Minunea ascunsă din Bihor atrge în primul rând prin culoarea răpitoare a apei sale. Apoi, un alt element care te va atrage pe loc este aspectul de vârtej creat de deversorul amplasat în mijlocul lacului. Impactul vizual stârnește vibrații interioare și trezește cele mai bune sentimente.

Lacul Vida – Minunea ascunsă a Bihorului
Lacul Vida – Minunea ascunsă a Bihorului

Pietrele Vii din Țara Luanei

Un alt loc din România care te va cuceri și va ocupa ocupa un loc special în sertarul cu amintiri, se află în județul Buzău. Este vorba de Pietrele Vii din Țara Luanei – așa cum ținutul a fot denumit de localnici- un loc cum rar ai mai văzut. Aceste formațiuni ciudate de piatră, numite trovanți, în loc să descrească odată cu trecerea timpului datorită eroziunii, ele cresc. Mai mult decît atât Pietrele Vii se și mișcă de la an la an după spusele localnicilor. Tot aceștia sunt cei care consideră că pietrele aduc noroc, de aceea fac tot posibilul să păstreze mici bucăți de rocă în gospodărie. Ce zici de un weekend plin de energie în Țara Luanei?

Pietrele Vii din Țara Luanei
Pietrele Vii din Țara Luanei

Podul lui Dumnezeu – O călătorie spirituală

O călătorie spre Podul lui Dumnezeu poate fi una dintre cele mai frumoase excursii în România. Situat în județul Caraș Severin, Podul lui Dumnezeu este un pod natural, al doilea ca mărime din Europa și singurul pe care circulația este posibilă. Podul se întinde pe o lungime de 30 de metri, are 22 de metri înălțime și aproximativ 9 metri lățime. Pe lângă frumusețea podului, în zonă te vei bucura și de Lacurile Zăltonul Mare și Zăltonul Mic.

Podul lui Dumnezeu din Caraș Severin
Podul lui Dumnezeu din Caraș Severin

Cerul de la Bizoru din județul Buzău renumit pentru claritatea sa de 6.000 de grade Kelvin, Focurile Vii din Buzău, unice în Europa precum și multe alte locuri speciale din România te așteaptă cu cele mai frumoase peisaje naturale.

Focurile Vii din Buzău, un loc unic în Europa
Focurile Vii din Buzău, un loc unic în Europa

Așadar, vara aceasta nu ezita în a-ți face timp să descoperi minunile din România!