Toamna este un anotimp minunat, anotimp care încă ne răsfaţă cu razele calde ale soarelui şi seri deosebite cu miresme de fructe aromate şi frunze multicolore. Sezonul de toamnă este momentul potrivit pentru mici escapade turistice, mai ales că există oferte de neratat şi destinaţii care au un farmec aparte în acest anotimp plin de culoare. Iată care sunt cele mai frumoase destinaţii de vacanţă din România care merită o vizită acum, toamna.

Lacul Colibiţa
Lacul Colibiţa / Foto: colibitatur.ning.com

Lacul Colibiţa, inima munţilor Călimani

Lacul Colibiţa este cea mai renumită oază de linişte din Transilvania, un loc deosebit care capătă un farmec aparte în timpul toamnei. Apele lacului sunt absolut superbe în bătaia razelor aurii ale soarelui, iar peisajele din jur sunt de-a dreptul răpitoare. Zona oferă posibilităţi infinite de destindere, excursiile, drumeţiile, ciclismul montan sunt activităţile care îţi vor demonstra că natura este absolut superbă.

Lacul Vulturilor, într-o dimineaţă rece de toamnă
Lacul Vulturilor, într-o dimineaţă rece de toamnă / Foto: www.turistderomania.ro

Lacul Vulturului, lacul fără fund

Un alt lac superb din ţara noastră este Lacul Vulturului, situat în imediata apropiere a comunei Siriu, din Judeţul Buzău. Adâncimea lacului este de doar 2,5 metri, însă apele sale par mult mai adânci. Peisajele înconjurătoare completează perfect frumuseţea lacului, nuanţele ruginii de toamnă crează un cadru de vis pe care turiştii îl adoră. De obicei, vizitatorii preferă să stea ore întregi pe malurile lacului, asta pentru că apele sale ce îşi schimbă nuanţa în funcţie de momentul zilei crează un mediu relaxant care nu face decât să te încarce cu energie.

Cheile Bicazului, peisaj de toamnă
Cheile Bicazului, peisaj de toamnă / Foto: www.viziteazaneamt.ro

Cheile Bicazului, labirint natural

Cheile Bicazului alcătuiesc o zonă foarte apreciată din ţara noastră, un mediu care îmbină modernismul cu peisaje naturale de o frumuseţe rară. Şoseaua este plină de serpentine şi stânci abrupte, cu pereţi înalţi ce încadrează efectiv strada. Aerul rece de munte îţi invadează plămânii, acesta se simte foarte intens mai ales în dimineţile de toamnă. Zilele senine îmbracă zona în lumina aurie a soarelui, în timp ce ploile mărunte te fac să meditezi la faptul că puterea naturii este infinită.

Mocăniţa, pregătită să te ducă într-o călătorie de vis
Mocăniţa, pregătită să te ducă într-o călătorie de vis / Foto: www.inromania.info

Valea Vaserului şi singura locomotivă cu abur din România

Cea mai frumoasă şi mai complexă destinaţie de toamnă este Valea Vaserului, locul unde se află o cale ferată forestieră pe care circulă agale celebra Mocăniţa, singura locomotivă cu abur încă funcţională din lume. Construcţia reţelei pe care mai circulă şi astăzi Mocăniţa de la Vişeul de Sus a fost începută în anul 1930, grandiosul proiect fiind finalizat în numai 3 ani. Cursa cu Mocăniţa de la Vişeul de Sus este o experienţă unică, locomotiva cu aburi îi transportă pe turişti într-o călătorie de vis, de la Vişeu până la Izvorul Comanului , pe o distanţă de 56 de kilometri.

Peisaj din Apuseni, toamna
Peisaj din Apuseni, toamna / Foto: www.f64.ro

Aşadar, România este o ţară superbă şi în fiecare anotimp al anului poţi descoperi locuri minunate. Toamna este sezonul în care natura se dezvăluie în toată splendoarea sa şi este momentul în care trebuie să admiri peisaje uimitoare, într-o mică escapadă de weekend.