Zurich este cel mai mare oraş al Elveţiei, după populaţie şi suprafaţă. Este situat în nordul ţării, pe malul râului Limmat şi este centru finnciar, cultural, educaţional dar şi turistic. Ultimii 15 ani au însemnat pentru Zurich o adevărată dezvoltare turistică, de la an la an tot mai mulţi călători din întreaga lume aleg să viziteze Zurich.

Zürich, Elveţia
Zürich, Elveţia

Atracţia primordială în Zurich o reprezintă sectorul vechi al oraşului, spaţiul care adăposteşte clădiri istorice foarte bine conservate de-a lungul timpului. Patrimoniul elveţian include o serie de muzee, lăcaşe de cult construie pe străduţele înguste specifice oraşului înainte de secolul al XV-lea.

Catedrala Grossmunster din Zurich, noaptea
Catedrala Grossmunster din Zurich, noaptea

Catedrala Grossmuster

Este un edificiu construit în stil romanic şi un simbol al oraşului Zurich reformat. Catedrala Grossmuster este una dintre principalele biserici protestante ale oraşului, construită fiind în jurul anului 1100. Turnurile gemene ale edificiului sunt considerate cel mai bun reper din Zurich, iar ferestrele catedralei au fost decorate cu vitralii moderne realizate de către artistul elveţian Augusto Giacometti. Este permis accesul în ineriorul turnurilor, iar dacă urcaţi toate scările abrupte veţi admira panorama oraşului Zurich.

Plimbările pe Râul Zurich dezvăluie o panoramă superbă a oraşului
Plimbările pe Râul Zurich dezvăluie o panoramă superbă a oraşului

Plimbări pe Râul Limmat

Apele Râului Limmat oferă posibilitatea de a obţine o privelişte deosebită a metropolei. Călătoria începe, de obicei, din regiunea Bellevue şi se desfăşoară pe aproximativ 3 kilometri înspre Tiefenbrunnen. Mai ales în timpul verii, apele Râului Limmat se aglomerează cu fel de fel de ambarcaţiuni ce plutesc agale într-o plimbare deosebită. Zona Bellevue din Zurich deţine şi o pajişte unde mii de localnici obişnuiesc să se relaxeze, bineînţeles în zilele însorite.

Ski în Flumserberg
Ski în Flumserberg

La ski cu trenul

Dacă vacanţa ta este scurtă, dar totuşi îţi doreşti să profiţi la maxim de timpul pe care îl ai la dispoziţie, trebuie să ştii că din Zurich este foarte simplu să ajungi chiar şi la ski. Flumserberg este cea mai apropiată pârtie de ski de Zurich, iar cu ternurile elveţiene recunoscute în lume pentru rapiditatea lor, ajungi la destinaţie în mai puţin de 40 de minute. Staţiunea Flumserberg deţine atât pârtii pentru începători, cât şi pentru experţi.

Plimbările pe bicicletă sunt o bună opţiune pentru că aşa poţi vedea oraşul într-un timp mai scurt
Plimbările pe bicicletă sunt o bună opţiune pentru că aşa poţi vedea oraşul într-un timp mai scurt

Cu bicicleta în Zurich

Zurich este unul dintre cele mai dezvoltate oraşe ale Europei când vine vorba de pistele pentru biciclişti. În oraş există multe puncte de unde poţi închiria o bicicletă gratuit şi poţi face un tur complet al frumoasei metropole. Promenadele pe două roţi sunt la mare căutare în Zurich şi chiar şi locuitorii se bucură de această activitate.

Sortimentele de ciocolată elveţiană sunt variate, dar mai ales delicioase
Sortimentele de ciocolată elveţiană sunt variate, dar mai ales delicioase

Ciocolata elveţiană

Este un deliciu pentru populaţia din întreaga lume. Brandul Frey este numărul unu pe piaţa de ciocolată a Elveţiei, având o cotă de piaţă de aproape 40%. Fabrica Frey oferă posibilitatea de a cunoaşte îndeaproape procesul de producţiei al ciocolatei prin tururi organizate. Sortimentele variate sunt capabile de a satisface până şi cele mai sofisticate gusturi. Puteţi alege de la ciocolată cu alune, cu alcool, cu fructe; până la ciocolată cu marzipan sau chilli.

Aşadar, Zurich este un oraş european dezvoltat din toate punctele de vedere, fiind locul care oferă multe facilităţi. Diversitatea şi complexitatea sa atrag anual în Zurich milioane de turişti din lume.