Bătrânul Continent este o sursă inepuizabilă de obiective turistice interesante, însă sunt importane şi costurile atunci când ne planificăm vacanţa. Capitalele europene sunt oraşe uimitoare, cu un farmec aparte, popare primitoare care întregesc perfect acest tablou.

În cele ce urmează, vom vedea care sunt 5 dintre cele mai scumpe capitale ale Europei, locuri unde costurile cu cazarea, mâncarea, transportul şi intrările la diverse obiective turistice sunt mai ridicate.

Londra
Londra / Foto: hdw.eweb4.com
5 Londra

Londra, capitala Marii Britanii nu poate lipsi din topul celor mai scumpe oraşe ale lumii, mai ales că metropola este una dintre cele mai vizitate şi mai apreciate de pe Pământ. Oraşul include o mulţime de atracţii turistice şi parcă timpul nu este suficient să le admiri pe toate. Turiştii aleagă de la Big Ben, la Palatul Westminster, nu vor să rateze London Eye şi nici frumoasele poduri ce fac legătura între malurile Tamisei. Efortul este cu siguranţă răsplătit de uimitoarele edificii din oraş, statisticile arată că un turist cheltuie, în medie, în Londra aproximativ 67 de euro pe zi.

Amsterdam
Amsterdam / Foto: www.hdwallpaperscool.com
4 Amsterdam

Amsterdam, capitala Olandei este un oraş plin de viaţă şi energie, renumit mai ales pentru populaţia multiculturală, dar şi pentru faptul că viaţa oamenilor nu prea este guvernată de prejudecăţi şi reţineri. Metropola poate fi catalogată ca fiind o capitală scumpă, cazarea fiind considerată cea mai costisitoare. În oraş multe dintre hoteluri sunt de lux, iar serviciile ce-i drept complexe pot ajunge la costuri destul de ridicate în cazul unui sejur complex. Pentru cei care nu se lasă pradă tentaţiilor care se află tot pasul, o zi în Amsterdam costă undeva la 68-69 euro pe zi.

Helsinki
Helsinki / Foto: www.1zoom.net
3 Helsinki

Ţările Nordice sunt în general cele mai scumpe regiuni ale Europei, iar capitalele acestora se află în fruntea clasamentului. Capitala Finlandei, Helsinki, poate crea un adevărat şoc pentru turiştii care vor să petreacă o săptămână pe teriotriul metropolei. Chiar şi locurile de cazare mai simple sunt foarte scumpe, iar hotelurile pot fi un lux la care mulţi dintre vizitatori renunţă. Media arată că o zi în Helsinki, în cazul în care turistul lasă deoparte serviciile suplimentare, costă minim 70 de euro.

Stockhlom
Stockhlom / Foto: www.maxisciences.com
2 Stockholm

Rămânem tot în regiunea nordică a continentului şi ne îndreptăm atenţia spre capitala Suediei, considerată şi ea a fi un oraş scump. Salariile mari generate de o economie foarte solidă au dus la crearea unor taxe pe măsură, ceea ce înseamnă că nu vei rămâne plăcut surprins de preţuri. Aproximativ 75 de euro îi sunt necesari unui vizitator dacă vrea să petreacă o zi decentă în Stockholm.

Oslo
Oslo / Foto: paradiseintheworld.com
1 Oslo

Surprinzător sau nu, Oslo, capitala Suediei este cel mai scump oraş al Europei. Costurile de cazare, transportul în oraş, mesele zilnice, dar şi intrările la diverse obiective turistice acumulează un cost zilnic de cel puţin 85 de euro.

Acestea sunt cele mai scumpe capitale ale Europei. Din experienţa proprie, care vi s-a părut cea mai scumpă capitală europeană?