Seoul este capitala Coreei de Sud, un oraş imens, plin de viaţă şi energie. La momentul actual Seoul este un epicentru financiar şi cultural al Asiei de Est, o îmbinare fascinantă de vechi tradiţii şi tehnologii digitale de ultimă oră. Seoul este un oraş plin de contraste puternice, cu numeroase elemente unice, care fac din capital coreeană o metropolă uimitoare.

Palatul Changdeok
Palatul Changdeok / Foto: en.wikipedia.org

Există o sumedenie de obiective turistice interesante în Seoul şi va trebui să-şi stabileşti foarte bine itinerariul ca să nu le ratezi pe cele mai importante. De pe lista ta sigur nu trebuie să lipsească Changdeok, singurul palat înscris pe Listele Patrimoniului Mondial UNESCO dintre numeroasele exitente în Seoul. Palatul a fost construit în anul 1405, însă edificiul a fost recent restaurant, păstrându-se intacte elementele arhitecturii iniţiale. La fel de interesante sunt şi palatele Gyeongbok şi Deoksu.

Altarul Jongmyo, locul unde se petrec numeroase evenimente interesante
Altarul Jongmyo, locul unde se petrec numeroase evenimente interesante / Foto: kto.visitkorea.or.kr

Templele şi altarele din Seoul sunt locurile care păstrează vie uimitoarea cultură coreeană. Jongmyo este cel mai cunoscut altar dedicate membrilor familiilor regale din dinastiile coreene, locuri unde oamenii să-şi arate respectul faţă de cei ce i-au condus. Templul Jongmyo este dotat cu un echipament interactiv şi cu ajutorul acestuia turiştii pot învăţa mai multe aspecte legate de ritualuri şi ceremonii coreene. Templul Bongeun este cel mai vizitat din Seoul şi nu trebuie să-l ratezi dacă ajungi în capitala coreeană. În apropierea templului se află şi cel mai luxos cartier din Coreea de Sud.

Pe Muntele Gwanaksan, Seoul
Pe Muntele Gwanaksan, Seoul / Foto: en.wikipedia.org

Seoul oferă oportunităţi şi iubitorilor de munte, Bukhan oferă probabil cele mai bune trasee montane şi cele mai frumoase privelişti spre capitala coreeană. Înălţimile munţilor nu depăşesc 800 de metri, cee ace înseamnă că şi începătorii se pot aventura pe traseele bine amenajate şi marcate corespunzător. Există şi trasee mai dificile, destinate celor experimentaţi, pregătiţi oricând să-şi pună limitele la grea încercare. Mountain Biking este o activitate foarte populară, există şi un centru de închirieri care pune la dispoziţia turiştilor tot echipamentul necesar.

Parcul Namsan, o încântare pentru turişti
Parcul Namsan, o încântare pentru turişti / Foto: www.panoramio.com

Pentru turiştii care au venit să se relaxeze în Seoul există numeroase variante de petrecere a timpului. Una dintre ele ar fi vizitarea numeroaselor parcuri din regiune, zone unde poţi observa mai multe aspecte legate de viaţa într-o capitală supraaglomerată. Parcul Namsan este localizat chiar în centrul oraşului, fiind considerat a fi chiar un simbol al acestuia. Practic, Parcul Namsan este o insulă ecologică, înconjurată de cartiere. Aerul curat de munte se simte din plin, în parc trăiesc şi o sumedenie de specii de animale sălbatice. Cel mai vizitat parc din Seoul rămâne însă Yeouido, un spaţiu verde gigantic care ocupă mai bine de 230 000 de metri pătraţi.

Seoul, un oraş deosebit!
Seoul, un oraş deosebit! / Foto: hdw.eweb4.com

Aşadar, Seoul este un oraş minunat, locul care dezvăluie numeroase aspecte din cultura şi tradiţiile coreene. Seoul este cu singuranţă una dintre cele mai frumoase metropole din întreaga lume.

Podul Banpo, Seoul
Podul Banpo, Seoul / Foto: wallpaperest.com