Galway, vibrația Irlandei de altă dată

Galway, vibrația Irlandei de altă dată

Galway, Irlanda
Galway, Irlanda / Foto: mattleblankexpression.wordpress.com

Galway este cel mai mare oraș din vestul Irlandei, o metropolă înfloritoare, cunoscută mai ales pentru galeriile de artă și multitudinea magazinelor, dar și pentru aerul medieval pe care puține zone irlandeze încă îl mai afișează. Încă din cele mai vechi timpuri orașul a avut o semnificație aparte pentru întreaga țară, acesta fiind pe atunci unul dintre cele mai importante porturi din Irlanda, locul unde se făcea comerț cu diverse mărfuri. La momentul actual, cel mai mare oraș din zona de vest a Irlandei însemnă mult mai mult decât atât, Galway fiind considerat a fi un centru al muzicii tradiționale irlandeze și locul unde se mai vorbește pe străzi limba națională.

Portul orașului are o importanță deosebită pentru întreaga zonă
Portul orașului are o importanță deosebită pentru întreaga zonă / Foto: www.claytonhotelgalway.ie

Distracția, istoria și cultura sunt cuvintele ce caracterizează cel mai bine frumoasa metropolă, o destinație de vacanță ideală pentru toți vizitatorii ce vor să experimenteze adevărata experiență de călătorie într-un cadru pur irlandez. Orașul este potrivit pentru turiștii de toate vârstele, un sfert din populația locală este consituită din elevi, iar aceștia conferă metropolei o vibrație contemporană. De-a lungul râului Corrib a fost fondată această zonă minunată, locul unde vizitatorii simt din plin aerul Irlandei de altă dată.

Arcul spaniol
Arcul spaniol / Foto: www.activeme.ie

O sumedenie de monumente interesante conturează trecutul bogat al acestei regiuni minunate, dar Castelul Lynch este probabil cea mai veche clădire din oraș. Urmele trecerii timpului se disting ușor pe suprafața clădirii, însă edificiul a rezistat destul de bine în fața factorilor externi. În sud-vestul orașului, la capătul de sud al străzilor pietonale se află Arcul spaniol, una dintre puținele zone de apărare ale regiunii rămasă încă în picioare. Parcul aflat în apropierea arcului este un loc popular atât pentru locuitori cât și pentru turiști, dornici să petreacă momente relaxante pe aleile înverzite.

Catedrala Maicii Domnului și a Sfântului Nicolae
Catedrala Maicii Domnului și a Sfântului Nicolae / Foto: en.wikipedia.org

Cel mai important lăcaș de cult din oraș este Catedrala Maicii Domnului și a Sfântului Nicolae, un monument impunător construit în totalitate din calcar. Domul renascentist, stâlpii și arcadele crează un edificiu unic, dominat de caracteristici inedite comparativ cu arhitectura tradițional-irlandeză. Sărbătorile religioase sunt celebrate de marea majoritate a locuitorilor la Catedrala Maicii Domnului și a Sfântului Nicolae, momente în care enoriașii se roagă în inteior.

Orașul este alcătuit dintr-o mulțime de galerii și centre comerciale
Orașul este alcătuit dintr-o mulțime de galerii și centre comerciale / Foto: geolocation.ws

Așa cum am menționat deja, orașul este o adevărată încântare și pentru vizitatorii ce iubesc cumpărăturile, magazinele și galeriile. Galway este unul dintre cele mai potrivite locuri pentru iubitorii de cumpărături, asta pentru că de-a lungul străzilor există o mulțime de magazine cu haine, accesorii, cărți, dar și cu instrumente muzicale, unele dintre ele vechi și foarte valoroase. Cele mai apreciate magazine din oraș se află pe Williams Street, Shop Street și High Street.

Metropola mai păstrează încă farmecul medieval
Metropola mai păstrează încă farmecul medieval / Foto: www.getintravel.com

Galway este acel oraș ce a păstrat neschimbat unicul farmec irlandez, greu de identificat la celalalte metropole care au căzut pradă modernității.