Franţa, cea mai vizitată ţară din lume

Franţa, cea mai vizitată ţară din lume

Turnul Eiffel, Paris, Franţa
Turnul Eiffel, Paris, Franţa / Foto: http://www.forwallpaper.com

Lumea întreagă este alcătuită dintr-o mulţime de locuri minunate, unele dintre ele intens vizitate, altele de-a dreptul pustii. Deseori ne întrebăm care este cel mai vizitat loc din lume, iar statistcile arată că Franţa este cea mai vizitată ţară din lume, conform calculelor efectuate pe anul 2013. Franţa este cea mai mare ţară a Uniunii Europene, fiind caracterizată de un relief foarte variat. Zona de est şi sud este caracterizată de un relief înalt, muntos, ce include şi cel mai înalt punct din Munţii Alpi, Vârful Mont Blanc, cu 4810 metri. Câmpiile din partea de vest se remarcă prin bazinele hidrografice, Sena, Loara şi Garonne.

Turnul Eiffel, o construcţie uimitoare
Turnul Eiffel, o construcţie uimitoare / Foto: http://miriadna.com

Franţa este una dintre cele mai frumoase ţări din lume, locul unde orice turist poate petrece o vacanţă de excepţie. Tărâmul francez este o îmbinare armonioasă a unor obiective turistice unice care nu fac decât să păstreze vii cultura şi istoria unui teritoriu uimitor. Franţa are simbolurile sale, iar acest fapt nu mai este un secret pentru nimeni. Turnul Eiffel este simbolul universal al Parisului, ales din peste 100 de proiecte de excepţie, din care câştigătorul a fost cel al lui Gustave Eiffel. Anul 1889 este momentul în care este inaugurată această construcţie frapantă, devenind imediat un simbol al capitalei franceze şi al întregului stat.

Muzeul Louvre, gazda a peste 35 000 de exponate
Muzeul Louvre, gazda a peste 35 000 de exponate / Foto: http://www.hdwallpapers.in

Un alt motiv pentru care Franţa este o ţară atât de vizitată este existenţa Muzeului Louvre, unul dintre cele mai mari muzee din lume şi gazda unor forme de artă diverse. Există, în total, peste 35 000 de picturi, sculpturi, elemente de grafică şi obiecte de artă, însă Mona Lisa şi Venus din Milo rămân cele mai renumite. Clădirea are în total trei secţiuni şi dacă vrei să vezi întreg Muzeul Louvre trebuie să-şi rezervi cam 4 zile. Muzeul Louvre a fost construit în anul 1190 de către Regele Philippe Auguste, fiind şi astăzi o adevărată capodeperă culturală şi arhitecturală.

Muntele Saint Michel, un loc de poveste!
Muntele Saint Michel, un loc de poveste! / Foto: http://snnantn.blog115.fc2.com

O altă structură impresionantă a Franţei este Muntele Saint Michel, care nu ar mai acelaşi dacă aici nu ar fi construit un adevărat complex medieval. Stânca granitică se ridică la o înălţime de aproximativ 78 de metri şi se află în nordul Franţei, fiind un loc inedit care nu face decât să accentueze faptul că Franţa este o ţară splendidă. Anul 1979 este momentul în care întregul complex de pe Muntele Saint Michel este inclus pe listele Patrimoniului Mondial UNESCO.

Catedrala Notre Dame
Catedrala Notre Dame / Foto: http://hqwallbase.com

Edificiile franceze au un farmec aparte, o amprentă personală, iar acest lucru este subliniat de prezenţa Catedralei Notre Dame şi a Bazilicii Sacre Coeur. Cele două alcătuiesc cele mai vizitate lăcaşe de cult din Franţa, edificii care se remarcă prin arhitectura deosebită şi spiritualitatea pe care o emană.

Bazilica Sacre Coeur
Bazilica Sacre Coeur / Foto: http://letterastudio.blogspot.com

Aşadar, Franţa este cea mai vizitată ţară din lume, în anul 2013, 84 de milioane de turişti au trecut graniţele acestei ţări superbe şi au petrecut o vacanţă de excepţie.