Doha – Bogăția Orientului Mijlociu

Doha – Bogăția Orientului Mijlociu

Doha - o destinație ideală pentru o escapadă de lux
Doha - o destinație ideală pentru o escapadă de lux

Doha este fără îndoială o destinație care atrage prin frumusețea sa desăvârșită, prin modernismul clădirilor, prin prosperitatea orașului prezentă la tot pasul și nu în ultimul rând, prin cultura pe care o prezintă.

Doha – capitala statului Qatar

Doha este capitala statului Qatar și se află în partea de Est a peninsulei. Este cel mai mare oraș din țară, aici locuind aproximativ 1.000.000 de persoane, adică peste 80% din locuitorii întregului stat. Cu toate acestea, venitul pe cap de locuitor este foarte crescut datorită rezervelor naturale de gaz existente în Doha și a economiei înfloritoare bazată pe exportul de petrol, procesarea creveților, finanțe și administrație.

Doha - Capitala statului Qatar
Doha – Capitala statului Qatar

Descoperă comorile din Doha

O dată ajuns în Doha este imposibil să nu observi luxul, optimismul și arhitectura interesantă a clădirilor înalte precum și agitația localnicilor care mereu sunt grăbiți înspre mall-uri sau alte locuri de relaxare. Se pare că în Doha, economia sfidează criza occidentală, iar nivelul de trai este unul la care cu toții visăm. Datorită opulenței pe care o prezintă, Doha este de multe ori asemănată cu orașe precum Dubai sau New York.

Luxul, opulența și arhitectura deosebită a clădirilor din Doha
Luxul, opulența și arhitectura deosebită a clădirilor din Doha

În Doha sunt o mulțime de locuri interesante de vizitat precum Satul Tradițional din parcul Al Rumeilia, Orașele Culturii din Vestul golfului, Marea Moschee din Doha, sau Forturile Al Zubara și Al Koot. Poți continua cu o vizită la Stadionul din Doha – cel care a găzduit Jocurile Asiatice din 2006, Grădina Zoologică și piața Souq Waqif.

Stadionul din Doha
Stadionul din Doha

Va fi o plăcere deoesbită pentru tine să te plimbi de-a lungul golfului, pe șoseaua Al–Corniche de la malul mării. Panorama asupra mării în care pare că se scufundă zgârie – norii este unică și ți se va întipări în minte pentru mult timp.

Șoseaua de-a lungul apei Al-Corniche
Șoseaua de-a lungul apei Al-Corniche

Dacă zăpușeala de afară te va extenua, te poți răcori în interiorul Muzeului de Arte Islamice care se află pe o insulă special amenajată. Clădirea este deosebit de spectaculoasă, are forma unei fortărețe postmodernistee și a fost proiectată de celebrul arhitect IM Pei – cel care a proiectat și piramida de la Louvre, Franța.

Muzeul de Arte Islamice - așezat pe o insulă creată special pentru acesta
Muzeul de Arte Islamice – așezat pe o insulă creată special pentru acesta

De reținut este faptul că muzeul adăpostește cea mai mare colecție de artă islamică din lume, cu obiecte aduse de pe trei continente. Vei putea admira aici textile exclusiviste, obiecte de ceramică, de porțelan și de sticlă expuse într-un mod care să îți inspire omogenitatea artei islamice. Vei fi absolut fascinat de acest muzeu bogat în comori culturale!

Muzeul a fost proiectat de celebrul arhitect IM Pei  - cel care a proiectat și piramida de la Louvre
Muzeul a fost proiectat de celebrul arhitect IM Pei – cel care a proiectat și piramida de la Louvre

Alte muzee pe care le poți vizita în Doha sunt Muzeul Arab de Artă Modernă – Mathaf, Muzeul Sheikh Faisal, Muzeul Orientaliștilor și Muzeul Fotografiei.

Shopping la cote maxime

Vei găsi în Doha reprezentanțe ale celor mai renumite case de modă, ale celor mai scumpe mașini, telefoane, bijuterii și lista continuă. Pentru a-ți fi mai ușor, poți alege să mergi în unul dintre cele două mall-uri imense din Doha: Villaggio Mall – construit ca o replică în miniatură a Veneției și City Center – un mall construit pe cinci nivele și cu prețuri mai accesibile.

Așa arată Villaggio Mall din Doha
Așa arată Villaggio Mall din Doha

Așadar, fie că faci doar o escală la Doha, fie că îți planifici o vacanță în acest loc, vei găsi suficiente atracții interesante, pline de cultură și modernism astfel încât șederea ta aici să fie de neuitat!