Destinații de vacanță pentru suflet

Destinații de vacanță pentru suflet

Destinații de vacanță din Europa pentru suflet
Destinații de vacanță din Europa pentru suflet

Anul 2014 este un bun prilej pentru a călători mai mult și pentru a descoperi frumusețile și minunile lumii în care trăim. Iată câteva destinații de vacanță din Europa și Orientul Apropiat care te vor încânta cu siguranță și îți vor umple sufletul de liniște și energie pozitivă.

Insula Mont Saint-Michel, Franța

Insula Mont Saint-Michel din Franța se află pe lista cu destinații de vacanță pe care ar trebui să le vezi în 2014, deoarece este deosebit de interesantă și liniștitoare. Aici vei descoperi pe lângă peisaje fascinante, o superbă mănăstire construită în stil gotic, care datează din anul 1500. Este o destinație de vacanță ideală pentru reîntregirea spiritului.

Insula Mont Saint-Michel din Franța
Insula Mont Saint-Michel din Franța

Istanbul, Turcia

Istanbul este destinația ideală pentru un city break rapid atunci când ai nevoie de o pauză, când vrei să te detașezi complet de stresul cotidian. În Istanbul te vei putea relaxa cu băi turcești și SPA-uri înălțătoare și totodată îți vei umple spiritul cu istoria și cultura obiectivelor turistice pe care le vei descoperi. Impresionanta biserică subterană, Basilica Cistern este un must see al acestui city break.

O destinație de vacanță revigorantă - Istanbul, Turcia
O destinație de vacanță revigorantă – Istanbul, Turcia

Schwangau, Germania

Printre cele mai relaxante destinații de vacanță din Europa este  și Schwangau, pe care este musai să o vizitezi în 2014. Așa cum ne-am obișnuit, Germania este țara care ascunde nenumărate castele și monumente încărcate de povești misterioase și istorie. Un obiectiv turistic pe care nu trebuie să îl ratezi este Castelul Neuschwanstein care a fost construit în locul a două castele medievale. Castelul datează secolul al XIX lea și este deosebit de atractiv.

Castelul Neuschwanstein  - un obiectiv turistic apreciat  din Schwangau, Germania
Castelul Neuschwanstein – un obiectiv turistic apreciat din Schwangau, Germania

Petra, Iordania

Iordania a fost dintotdeauna o destinație de vacanță specială prin spiritualitatea și calmul pe care le emană. Aici vei fi impresionat în primul rând de ruinele Rose city of Petra din stâncile Jebel al-Madhbah, care s-au conservat extrem de bine în ciuda trecerii timpului. Acestea datează din anul 321 î.e.n. O amintire de neuitat va fi și spectacolul vizual oferit de ceremoniile religioase ținute pe timp de noapte în Petra. Va fi o vacanță pe cinste!

Petra, Iordania - O dstinație de vacanță de suflet din Europa
Petra, Iordania – O dstinație de vacanță de suflet din Europa

Valletta, Malta

În ciuda faptului că este capitala cu cea mai mică suprafață din Europa, Valletta este pe lista celor mai frumoase destinații de vacanță, un loc încărcat cu istorie și cultură. Atmosfera boemă a orașului din Malta te va cuceri din prima clipă. Plimbându-te, vei fi acaparat de farmecul orașului cu străzi înguste, mângâiate de soare, de uluitorul port și de siluetele clădirilor din secolul al XVI-lea. O adevărată mângâiere pentru suflet!

Valletta - O destinație de vacanță încărcată de istorie și cultură
Valletta – O destinație de vacanță încărcată de istorie și cultură

Florența, Italia

Florența este o destinație de vacanță aleasă de milioane de turiști an de an. Aceștia sunt atrași de piațetele pline de viață, de palatele și de galeriile de artă vechi, precum și de biserici și mănăstiri foarte bine conservate. Prin frumusețea sa, Centrul istoric al Florenței și-a câștigat locul în partimoniul UNESCO. Dacă ai la dispoziție doar un weekend, Florența din Italia este o destinație perfectă pentru un city break relaxant!

Florența - O destinație de vacanță care îți va descoperi secretele Italiei
Florența – O destinație de vacanță care îți va descoperi secretele Italiei