Bulgaria rămâne și anul acesta în topul destinațiilor de vară în ceea ce ne privește pe noi, românii, de aceea am întocmit un top al celor mai apreciate stațiuni din țara vecină. Stațiunile din Bulgaria sunt oaza de relaxare de care ai nevoie pentru a petrece un concediu de vis sau un 1 Mai relaxant!

Stațiunea Nisipurile de Aur, Bulgaria

Nisipurile de Aur se numără printre cele mai apreciate și căutate stațiuni din Bulgaria. Imediat ce vei depăși Parcul Național Varna din orașul cu același nume, vei ajunge în Nisipurile de Aur care te întâmpină – așa cum îi spune și denumirea – plaje fine și aurii. Stațiunea se bucură de aproximativ 3,5 kilometri de plajă curată și bine amenajată, declarată de curând una dintre cele mai bune plaje din Europa. Pe lângă mersul la plajă, în Nisipurile de Aur poți avea activități diverse precum drumeții în zonele înverzite din împrejurimi, sau vizitarea renumitelor obiective turistice: Castelul Balcic, Biserica Sf. Nikola, Muzeul Etnografic sau Galeria de Artă.

Nisipurile de Aur - Una dintre cele mai apreciate stațiuni din Bulgaria
Nisipurile de Aur – Una dintre cele mai apreciate stațiuni din Bulgaria

Stațiunea Primorsko, Bulgaria

Această stațiune se identifică cu un mic orășel din Bulgaria situat chiar la malul Mării Negre. Frumusețea locului este copleșitoare, întrucât Primorsko este înconjurat de păduri, zone muntoase și o plajă întinsă, scăldată de Marea Neagră și răsfățată de soare. O stare de relaxare profundă se va instala pe moment! În Primorsko nu vei fi nevoit să cauți locuri retrase pentru a avea parte de intimitate căci lungimea plajei permite așezarea turiștilor la distanțe semnificative astfel încât vei avea liniște pe tot parcursul zilei. Pentru a avea un concediu de neuitat, poți închiria o ambarcațiune din Portul Primorsko și admira toată splendoarea Bulgariei.

Stațiunea Primorsko - Plajă la poalele muntelui
Stațiunea Primorsko – Plajă la poalele muntelui

Stațiunea Sunny Beach, Bulgaria

Cea mai mare și mai însorită stațiune a Bulgariei te va întâmpina cu cel mai fin nisip auriu, cu o plajă veselă, curată și amenajată cu umbreluțe, șezlonguri și muzică antrenantă. În Sunny Beach, provocarea constă în a-ți alege locul unde să te întinzi cât e ziua de lungă la plajă, întrucât întreaga fâșie de 8 kilometri este la fel de bine îngrijită și atractivă. De asemena apa mării este extrem de curată și limpede, astfel încât singura ta grijă va fi protecția solară. Din punct de vedere al serviciilor turistice oferite, stațiunea Sunny Beach se bucură de aprecieri pozitive, deci poți alege să îți petreci concediul de vară sau de 1 Mai în acest loc fără nici o ezitare. Trebuie menționat și faptul că în Sunny Beach ai o serie de obiective și atracții turistice care merită vizitate.

Sunny Beach - o stațiune pentru un concediu de vis
Sunny Beach – o stațiune pentru un concediu de vis

Stațiunea Burgas, Bulgaria

În stațiunea Burgas pe lângă o plajă excelentă, soare și briza mării vei avea posibilitatea să descoperi numeroase obiective turistice care povestesc istoria Bulgariei. Iubitorii istoriei care doresc să și învețe lucruri noi în concediul de vară, au la dispoziție numeroase locații pe care le pot vizita pentru a afla trecutul orașului Burgas. Aici vei găsi deopotrivă și restaurante, taverne, cluburi, terase pe plajă și faleze pe care să le străbați sub clar de lună. Așadar, indiferent de modul în care percepi relaxarea, stațiunea Burgas este o alegere excelentă!

Burgas - O stațiune pentru sufletul tău
Burgas – O stațiune pentru sufletul tău

Stațiunea Obzor

Această stațiune este populară pentru nisipul său foarte fin și a apelor cristaline. Acest oraș –stațiune, situat la poalele muntelui Stara Planina este apreciat în primul rând pentru liniștea și curățenia pe care o oferă turiștilor. Vei observa că în Obzor vei găsi tot ce ai nevoie pentru un concediu de vară începând cu plaje întinse, ape limpezi, apusuri de soare și completând cu restaurante de top și cazare la standarde înalte. profită din plin de liberul de 1 Mai și răsfață-te la mare!

Obzor - O stațiune cu plaje întinse și ape cristaline
Obzor – O stațiune cu plaje întinse și ape cristaline

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai apreciate stațiuni din Bulgaria, dar merită descoperite și stațiuni precum Nesebar, Albena, Elenite, Kiten, Sinemoretis sau Duni, căci vara e lungă, iar Bulgaria e doar la o aruncătură de băț. Tu ce faci de 1 Mai?