Când ştii că Olanda este ţara controverselor şi a nonconformismului, nu te mai miră faptul că olandezii au transformat o fostă închisoare, într-un râvnit hotel de lux. Cu toate că acest concept mai este întâlnit şi în alte oraşe, din care amintim Oxford – Malmaison Hotel şi Lucerne, Elveţia – Jailhotel Lowengraben, ideea care stă la baza acestui hotel controversat este remarcabilă.

Fosta închisoare Het Arresthuis transformată în hotel congtroversat de lux
Fosta închisoare Het Arresthuis transformată în hotel controversat de lux

Este vorba despre fosta închisoare Het Arresthuis din Roermond, una dintre cele mai renumite şi de temut penitenciare din Olanda care după inchiderea sa din anul 2007, a fost transformată într-un hotel de lux, un hotel controversat de unde nimeni nu mai vrea să evadeze.

Servicii de cea mai  înaltă calitate la Het Arresthius

În prezent cei care doresc să petreacă o noapte într-una din vechile celule ale fostei închisori trebuie să plătească o sumă frumuşică de bani. „Celulă” nu este un cuvânt tocmai potrivit pentru a descrie camera chic în care vei fi cazat la hotelul controversat Het Arresthuis, deoarece cele peste 100 de celule au fost transformate în 40 de camere spaţioase, printre care 12 camere de lux şi 4 apartamente.

Apartamentul "Prizonierul"
Apartamentul „Prizonierul”

Fie că eşti cazat în „Prizonierul”, „Avocatul”, „Directorul” sau „Judecătorul” oricare din aceste apartamente îţi vor oferi tot confortul pe care îl aştepţi de la o cazare de lux. Toate camerele sunt mobilate modern şi au un design foarte elegant, în plus acestea sunt dotate, printre altele cu aer condiţionat, TV cu ecran plat şi Wi-Fi gratuit.

Baia din apartamentul "Directorul"
Baia din apartamentul „Directorul”

În hotel te poţi antrena în sala de fitness ori te poţi relaxa făcând saună sau adulmecând  mirosul proaspăt de măslin provenit din grădina de plante organice. De asemena, poţi savura o băutură rafinată în atmosfera caldă a barului din hotel sau poţi servi o cafea aromată în cafeneaua din curte.

Cafeneaua cochetă din curtea fostei închisori Het Arresthuis
Cafeneaua cochetă din curtea fostei închisori Het Arresthuis

Dacă te gândeşti că vei mânca doar pâine uscată cu ceai, asemeni deţinuţilor, eşti foarte departe de adevăr. Restaurantul Damiantz are un meniu foarte variat ce conţine mâncăruri dintre cele mai delicioase, iar personalul este extrem de amabil. Pentru ca servirea mesei să nu fie doar un ritual zilnic, în acest hotel controversat o poţi transforma într-o experienţă inedită participând la una dintre mesele festive cu tematică, unde toţi invitaţii sunt deghizaţi în prizonieri sau oficiali ai închisorii.

Restaurantul Damiantz oferă un meniu foarte variat într-un cadru inedit
Restaurantul Damiantz oferă un meniu foarte variat într-un cadru inedit

Ce poţi vedea în apropierea acestui hotel controversat

Roermond şi locurile imediat apropiate alcătuiesc o zonă foarte frumoasă şi captivantă. Poţi să faci ciclism, drumeţii sau să te bucuri de natură în Rezervaţia Naţională Meinweg. Sau poţi vizita unul din micuţele sate fascinante din apropiere precum Thorn, oraşul alb.

Oraşul alb, Thorn
Oraşul alb, Thorn

Pentru a-ţi îmbogăţi cunoştinţele culturale, poţi vizita muzeul Pierre Cuypers, biserici vechi sau poţi asista la un grandios spectacol de teatru.

Catedrala St. Christoffel, Roermond
Catedrala St. Christoffel, Roermond

Pentru shopping, cel mai bun loc este oraşul Roermond. În centrul oraşului vei găsi numeroase magazine cochete şi exclusiviste. În plus, la doar câteva minute de mers pe  jos vei găsi Designer Outlet Center, de unde îţi poţi procura, la preţuri accesibile, lucruri foarte preţioase.

Designer Outlet din oraşul Roermond
Designer Outlet din oraşul Roermond

Acestea sunt doar câteva dintre activităţile pe care le poţi face în oraşul Roermond, cât despre altele te las pe tine să le descoperi şi să povesteşti despre ele.