A doua ţară ca mărime din lume, Canada nu riscă nicicum să devină o destinaţie monotonă. De la atmosfera colonială, idilică, din Charlottetown, la cea cosmopolitană din Toronto, de la întinsele prerii, până la peisajele arctice cu urşi polari sau plajele cu balene, de la deşert la pădurile luxuriante, de la Quebec-ul care respiră un aer francez, la ambianţa americană din Winnipeg, de la semeţii Munţi Stâncoşi, până la renumita Niagara, Canada ţi se dezvăluie sub tot atâtea faţete, încât nu poți să nu rămâi surprins.

Canada sălbatică
Canada sălbatică

Atracții turistice în Canada

În regiunea Quebec din Canada, Cascada Montmorency sau hotelul de gheaţă de lângă Saint-Joseph sunt destinații de vis ce nu trebuie ratate. Nu departe de parcul cascadei este situată şi Insula Orleans, cu sate pitoreşti, care se întind printre câmpii cultivate cu căpşuni, turiştii vizitând aceste sate atrași de cele mai delicioase soiuri de căpșuni  pe care localnicii le vând pe marginea drumului, asezonate la alegere cu frişcă sau ciocolată.

Canada-cascada-Montmorency
Canada-cascada-Montmorency

De asemenea peisajul munţilor Laurentini, situaţi în centrul aceleiași provincii din Canada, este mirific. Aici, turiştii pot găsi în permanenţă ceva nou pentru a se distra, de la ski sau bob, în timpul iernii, până la ski nautic, parapantă şi windsurfing, vara.

În Vancouver există la fel de multe posibilităţi turistice. O plimbare pe plajele de nisip, cu o panoramă spectaculoasă a nenumăratelor bărci ancorate în golful Vancouver, o vizită la Grădina Zoologică sau la Acvariu, ori rătăcirea pe potecile ascunse ale Parcului Stanley, neapărat cu imortalizarea fotografică a ciudatei insule „Siwash Rock”.

CN Tower Canada
CN Tower Canada

Turnul Naţional Canadian – CN Tower –, din Ontario, are înălţimea de 553 de metri, fiind a doua cea mai înaltă structură de sine stătătoare din America de Nord. Se poate urca cu liftul de sticlă până aproape de vârf, de unde priveliștea orașului este absolut superbă.

Strada Sherbrooke este una dintre cele mai elegante zone de shopping din Montreal – și am spune noi din toată Canada – ce păstrează farmecul sec. XIX. Aici se mai găsesc însă și alte atracții deosebite: Muzeul de Artă Montreal, Stadionul Olimpic, Grădina Botanică și Biodomul din Montreal.

Sherbrooke Street
Sherbrooke Street

În Toronto, Parcul de distracţii Calaway, este al doilea ca mărime după Wonderland din toată Canada. Principala atracţie fiind roller coster-ul „The Vortex” care reușește să-i impresioneze chiar și pe cei mai rezistenți pasionați ai caruselurilor.

Calaway Park
Calaway Park

Muzeul Regal Ontario este unul dintre cele mai mari muzee din America de Nord și în mod clar cel mai mare din Canada. Are peste 20 de expoziţii cu mii de artefacte şi specimene, ce includ dinozauri, obiecte din China antică, artefacte ale canadienilor nativi, mobilier canadian, exponate din Europa Medievală, Egiptul antic, India şi Pacific. La loc de onoare se află cel mai mare totem din lume, cu o vechime de peste 100 de ani.

Kensington Market
Kensington Market

Unul dintre cele mai frumoase cartiere din oraşul Toronto, Kensington Market a fost declarat Loc istoric național al Canadei în anul 2006. În acest fel se speră că va fi păstrată atmosfera și tradiția arhitectonică a acestei arii în condițiile în care tot mai multe construcții moderne par să sufoce modernul Toronto

Insulele Toronto sunt accesibile cu feribotul şi formează cea mai mare comunitate urbană fără automobile din America de Nord. Un exemplu că se poate și altfel în această eră a tehnologiei.