Este unul dintre cele mai vechi lacuri din America de Nord fiind localizat pe versantul estic al Munţilor Sierra Nevada. Salinitatea lacului este de peste două ori mai mare decât apele oceanului, însă altceva transformă Lacul Mono într-un loc unic. Cercetările geologice efectuate de-a lungul anilor au arătat că formarea Lacului Mono este de natură vulcanică. Se aproximează că geneza acestui lac ar fi avut loc acum cel puţin 760 000 de ani. Studiile din 1941 cu privire la componenţa apelor lacului au arătat că salinitatea medie era undeva la 50 de grame pe litru ajungând, în 2002, la 69 de grame pe litru.

Lacul Mono, California şi frumoasele "turnuri"
Lacul Mono, California şi frumoasele „turnuri”

Cele mai cunoscute elemente ale Lacului Mono sunt nişte formaţiuni ca nişte turnuri, ce par a fi de zăpadă şi atrag anual sute de mii de curioşi care vin să le studieze îndeaproape. Acestea au luat naştere datorită mineralelor şi nivelului de sare ridicat şi transformă Lacul Mono într-o minune a naturii. Cele mai dramatice turnuri de regăsesc în Rezervaţia de Sud, locul care vă permite să vă plimbaţi printre bizarele formaţiuni.

Lacul Mono, California
Lacul Mono, California

Regiunea în care este localizat Lacul Mono pune la dispoziţia turiştilor numeroase facilităţi şi o sumedenie de activităţi relaxante şi distractive. Drumeţiile oferă posibilitatea de a admira frumoasele specii de păsări din zonă şi peisajul de vis. Numeroşi fotografi vin din toată lumea pentru a surprinde intreacţiunea dintre lumină, munţii din jur şi apele lacului. Cerul colorat determină apariţia unor fotografii cu adevărat speciale. Răsăritul de soare şi apusul acestuia pot fi oportunităţi spectaculoase de a face fotografii, totul depinde de ziua respectivă.

Lacul Mono, California
Lacul Mono, California

O baie în Lacul Mono este o siguranţă o experienţă de neuitat. Apele sale sunt mai dense decât cele ale oceanului aşa încât veţi pluti la suprafaţă chiar şi fără să vă doriţi acest lucru. Toate tipurile de bărci şi ambarcaţiuni sunt permise pentru plimbările pe Lacul Mono. Accesul este posibil, dar limitat între 1 aprilie şi 1 august a fiecărui an pentru a proteja cuiburile de pescăruşi. Pe parcursul lunilor de vară sunt planificate mici excursii organizate pe lac cu ghizi turistici ce vă pun la dispoziţie toate cunoştinţele lor referitoare la zona în care vă aflaţi. Desigur, vă puteţi plimba pe lac în ambarcaţiunea proprie însă acordaţi mare atenţie numeroaselor obstacolelor subacvatice. De asemeni dacă vremea este neprielnică, cu vânt puternic nu este permis accesul pe apele lacului.

Lacul Mono, California în perioada iernii
Lacul Mono, California în perioada iernii

Lacul Mono poate fi vizitat în orice moment al anului, însă toamna grupuri uriaşe de păsări migratoare se opresc la Lacul Mono şi crează o atmosferă plăcută. Totodata, şi iarna perisajul este foarte deosebit. Natura înzăpezită şi turnurile din interiorul lacului oferă o imagine de cleştar.

Dacă vă doriţi să cunoaşteţi mai multe detalii referitoare la Lacul Mono şi împrejurimile sale puteţi vizita un centru de informare aflat chiar în zonă. Personalul vă poate explica în detaliu cum a luat naştere priveliştea de astăzi şi de asemeni veţi afla amănunte legate de cele mai recente efortui de a proteja şi restaura benefiiciile oferite de natură.

Lacul Mono, California
Lacul Mono, California

Aşadar, Lacul Mono este un monument creat de natură, oglinda Munţilor Sierra Nevada ce se reflectă necontenit în apele de un albastru sclipitor ale lacului.