Independence Hall se află în centrul unui complex mai mare, Independence National Historical Park din orașul Philadelphia. Însă ceea ce face această clădire atât de importantă este că aici s-au discutat și mai apoi semnat două dintre cele mai importante acte ce au dus la nașterea Statelor Unite ale Americii: Declarația de Independență și Constituția țării.

Turnul Independence Hall
Turnul Independence Hall

Construcția Independence Hall a început în anul 1732 după un proiect realizat de Edmund Woolley și Andrew Hamilton dar cu Woolley la conducerea lucrărilor. În mod ironic, Independence Hall a fost ridicată pentru a servi drept sediu legislativului colonial din Pennsylvania. Iar între 1775 și 1783 a fost locul principal de întâlnire al reprezentanților la al Doilea Congres Continental. Însă adevărata sa importanță și-a câștigat-o în 1787 atunci când aici s-a ținut the Constitutional Convention.

Independence Hall, locul unde s-a născut America de azi

Din 10 mai 1775 și până în 1783, Independence Hall a fost locul de întâlnire al reprezentanților celui de-al Doilea Congres Continental ce a adunat la aceeași masă toate cele 13 colonii engleze din America. Astfel, după îndelungi tratative, discuții și negocieri, la 4 iulie 1776 s-a aprobat și citit în public Declarația de Independență ce unea dar și rupea de sub domnia coroanei Britanice cele 13 colonii. Și tocmai de aceea, 4 iulie este sărbătorită anual în State ca Ziua Independenței.

Independence Hall și Liberty Bell
Independence Hall și Liberty Bell

După aceste evenimente, Independence Hall a intrat într-un con de umbră iar clădirea a primit diferite roluri, unele mai neobișnuite decât altele. Între 1802 și 1826, aici și-a desfășurat activitatea un muzeu de istorie naturală gestionat de Charles Wilson Peale unde printre exponate se afla și un schelet de mastodont. Însă tot aici Peale mai expunea și o colecție de portrete ale unor americani faimoși, o combinație neobișnuită după standardele de azi dar care pare să fi prins în acele vremuri.

În 1948, Independence Hall și complexul Independence National Historical Park au intrat sub auspiciile unei noi legi ce prevederea restaurarea și păstrarea obiectivelor istorice ce aveau legătură cu Revoluția Americană. Astfel, o zonă egală cu circa patru cartiere a fost inclusă în lista patrimoniului istoric american iar interiorul Independence Hall a fost renovat după modelul original.

Aici a avut loc Convenția Constituțională

Astăzi, accesul în Independence Hall este restricționat cu măsuri de securitate introduse după atacurile din 11 septembrie 2001. Așa că cei ce doresc să viziteze clădirea au nevoie de aprobări și de un control amănunțit înainte de a putea merge mai departe. Este din păcate o măsură luată în acei ani pentru a evita un eventual atac terorist împotriva unor monumente reprezentative ale spiritului american.

Replici ale Independence Hall

Pentru a înțelege cât de important este acest loc pentru SUA, ar fi interesant de menționat că Independence Hall a devenit un adevărat simbol pentru americani iar numeroase replici ale ei se află construite prin mai toată America. Majoritatea lor se găsesc în centre academice cum ar fi Dartmouth College, Brooklin College sau Mercer University. Însă au existat și două replici ale clădirii construite într-un cu totul alt scop. În 1907 și respectiv 1939, Pennsylvania și-a ridicat copii de lemn și stucatură ale Independence Hall pentru Jamestown Exposition și respectiv New York World Fair.

Independence Hall, imagine preluată după o veche hartă a orașului Philadelphia
Independence Hall, imagine preluată după o veche hartă a orașului Philadelphia